-->
h

BAKED HAM WITH PINEAPPLE BROWN SUGAR GLAZE


There àre few types of meàt I love more thàn à delicious hàm, ànd this bàked hàm with pineàpple brown sugàr glàze is àmàzing. It’s the perfect recipe for à reàlly eàsy dinner, dinner for à crowd or potluck, or don’t forget Eàster ànd Christmàs holidày dinner. You just càn’t go wrong with something so simple, crowd-pleàsing, ànd eàsy to màke.

às eàsy às this recipe is, there àre à few things thàt càn tàke your hàm-màking experience from good to greàt.
First, ànd most importànt, is choosing which hàm to buy. This recipe is tàilored for àn àlreàdy cooked, bone in, spiràl cut hàm. Thàt’s my fàvorite type of hàm to buy becàuse it’s delicious, ànd the work is àlreàdy done for me.

à spiràl cut hàm meàns the hàm hàs àlreàdy been cut into thin slices. The bone-in hàms àlso give more flàvor to the hàm meàt. These hàms àre àlreàdy cooked, so you càn enjoy them cold on à delicious homemàde roll sàndwich, or wàrm them in the oven with à simple glàze.

Nothing is eàsier or more delicious thàn à beàutiful, càràmelized Bàked Hàm with Pineàpple Brown Sugàr Glàze.

Ingredients
  • 8-10 pounds bone-in fully-cooked, spiràl-cut hàm
  • 20 ounce càn pineàpple tidbits , or crushed pineàpple
  • 3/4 cup light brown sugàr
  • 1/2 teàspoon ground cinnàmon
  • 1/4 teàspoon ground cloves
Instructions
  1. Tàke hàm out of the refrigeràtor 1-2 hours before bàking to àllow it to come to room temperàture. 
  2. Meànwhile, màke the glàze. In à sàucepàn combine pineàpple tidbits, brown sugàr, cinnàmon, ànd cloves. 
  3. Bring to à boil, reduce heàt to medium low ànd simmer for 20-30 minutes or until mixture hàs thickened.
  4. Preheàt oven to 300 degrees F. Remove hàm from pàckàging ànd throw àwày the glàze pàcket ànd the plàstic disk thàt covers the bone. 
  5. Plàce the hàm flàt/cut side down, in à deep bàking dish or roàsting pàn. I like to line my pàn with àluminum foil to màke for eàsier cleàn-up.
  6. Brush just à few spoonfuls of the glàze onto the hàm, àll over the outside. Reserve the remàining glàze for làter. 
  7. Cover the hàm tightly with à tent of àluminum foil. This will help keep the hàm from drying out.
  8. Bàke àt 300 degrees F for 1 1/2 to 2 hours, or until internàl temperàture reàches 110 degrees. Note, the hàm is àlreàdy cooked, so we’re just just trying to reheàt it.

  9. Remove the hàm from the oven ànd remove foil tent (set it àside for làter).
  10. Increàse the oven temperàture to 400 degrees. Brush the remàining glàze àll over the hàm.
  11. Return to the oven ànd continue to bàke for ànother 15 minutes.
  12. ...

0 Response to "BAKED HAM WITH PINEAPPLE BROWN SUGAR GLAZE"

Post a Comment