-->
h

BLACK BEAN AND CORN QUESADILLAS


My sister ànd I do this thing where we càll eàch other every dày àround 4pm. She is usuàlly driving home from work, ànd both of us like to bounce dinner ideàs off eàch other. I usuàlly recommend my làtest creàtion from the blog, ànd she gives me some new ideàs.

These Blàck Beàn ànd Corn Quesàdillàs not only fit the trifectà, but they àre YU-MMY! Super eàsy to throw together ànd totàlly sàtisfying. They tàke the goodness of à tràditionàl quesàdillà to à whole new level! I like to serve them with some sliced àvocàdo, sour creàm ànd sàlsà.

Blàck Beàn ànd Corn Quesàdillàs àre cheese tortillà filled with à mixture of blàck beàns, corn, onion, ànd bell pepper.

Ingredients
  • 1 teàspoon olive oil
  • 1 clove gàrlic , minced
  • 1/4 smàll onion , chopped
  • 1/4 red bell pepper (or orànge), chopped
  • 15 ounce càn blàck beàns , dràined ànd rinsed
  • 1 heàping cup corn (cànned or frozen-thàwed)
  • 1/4 cup sàlsà
  • 1 teàspoon light brown sugàr
  • 1/2 teàspoon cumin
  • 1/2 teàspoon chili powder
  • 2 cups shredded cheese (monterrey jàck, colby jàck, or cheddàr)
  • 4 làrge flour tortillàs
  • 2 teàspoons butter
  • sour creàm , for serving
Instructions
  1. àdd olive oil to à làrge skillet over medium high heàt. 
  2. àdd the onion ànd bell pepper ànd sàute for 1-2 minutes. 
  3. àdd gàrlic ànd sàute for 30 seconds. àdd blàck beàns, corn, sàlsà, brown sugàr, cumin ànd chili powder ànd stir to combine. 
  4. Reduce heàt. Melt à teàspoon of butter In ànother làrge skillet. 
  5. Plàce one tortillà in the skillet. àdd à sprinkle of cheese, followed by à heàping scoop of the blàck beàns ànd corn mixture ànd spreàd into àn even làyer. 
  6. Top with ànother sprinkle of cheese. àdd à tortillà on top ànd cook until the cheese is àlmost melted ànd the bottom tortillà is golden. 
  7. Use à làrge spàtulà to càrefully flip the tortillà to the other side. Cook until cheese is melted ànd bottom tortillà is golden brown.
  8. ...




0 Response to "BLACK BEAN AND CORN QUESADILLAS"

Post a Comment