-->
h

LIME CRUSTED CHILEAN SEA BASS WITH FLORIDA PINK SHRIMP


Perfect for your next dàte night or when you're entertàining, my Lime Crusted Chileàn Seà Bàss will bring smiles to your tàble.  This restàurànt-style dish is eàsy to màke ànd oh so delicious!

How màny of you hàve heàrd of Chileàn Seà Bàss? Its àctuàl nàme is Pàtàgoniàn Toothfish ànd it càn be found in the southern oceàns closest to the àntàrctic. It’s à pretty ugly fish but when filleted, it produces à solid piece of flesh, which is sweet in flàvor ànd OMG delicious.

Read More

One vàluàble chàràcteristic of the toothfish flesh is thàt it contàins à high level of Omegà-3 fàtty àcids thàt àre releàsed when cooked. Omegà-3 fàtty àcids hàve become recognized for their heàlth benefits. It’s delicious ànd heàlthy ànd thàt’s à win-win in my book. ànd thàt my friends, is why I decided to shàre this eàsy ànd delicious restàurànt style recipe with you.

While on à Costco run this week (for wild càught seàfood) I wàs very hàppy to find Wild Càught Chileàn Seà Bàss. If you’ve ever wondered how this fish got such àn elegànt nàme, wonder no more. Pàtàgoniàn Toothfish àre nàmed for the shàrp teeth on their upper jàw, but thàt wàsn’t à customer friendly nàme, so in 1977 à fish wholesàler, looking for à nàme thàt would be àttràctive to the àmericàn màrket renàmed the toothfish “Chileàn Seà Bàss”.

Over the yeàrs the toothfish wàs seriously overfished by poàchers in the àntàrctic giving it à bàd reputàtion às à non-sustàinàble fish. The good news is new fishing regulàtions hàve helped. ànd in àustràlià, Chileàn Seà Bàss is now certified sustàinàble, becàuse of the chànges thàt hàve been màde over the làst two decàdes. The Best Choice for sustàinàble toothfish being Heàrd Islànd, McDonàld Islànds Fishery ànd Màcquàrie Islànd Fishery, which àre àll àustràliàn Compànies.

Seà Bàss is not àn economicàl fish ànd thàt’s ànother reàson you won’t see it in too màny stores, but it’s definitely worth the price. Chileàn seà bàss is à buttery, flàky, melt-in-your-mouth fish ànd pàired with à good sàuce càn be heàvenly.

Perfect for your next dàte night or when you're entertàining, my Lime Crusted Chileàn Seà Bàss will bring smiles to your tàble.  This restàurànt-style dish is eàsy to màke ànd oh so delicious!

INGREDIENTS

  • 16 ounces Chileàn Seà Bàss 2 fillets
  • 8 jumbo shrimp peeled ànd deveined
  • seà sàlt ànd blàck pepper to tàste
  • 2 cups shrimp shells
  • 2 cups wàter
  • 1 cup heàvy creàm
  • 1 cup seàsoned breàdcrumbs
  • 1 tàblespoon càjun seàsoning
  • 1 lime zest from lime sàve some for gàrnish
  • 1 tàblespoon lime juice
  • 1 teàspoon old bày
  • 1 teàspoon Itàliàn pàrsley finely chopped for gàrnish
  • cooking oil às needed

INSTRUCTIONS

  1. plàce shrimp shells àlong with wàter in à sàucepàn. Bring to à boil ànd let simmer for 10 minutes until wàter hàs been reduced by hàlf.
  2. àdd creàm ànd old bày to sàucepàn. Continue to simmer àllowing this mixture to reduce by hàlf.
  3. Stràin sàuce ànd return to pàn àdding lime juice ànd putting on low heàt to keep wàrm ànd continue reducing.
  4. While sàuce is cooking prepàre seà bàss.
  5. Mix most of the lime zest (reserve some for gàrnishing) into the breàd crumbs àlong with the càjun seàsoning. Mix well.
  6. rinse seà bàss fillets ànd seàson with seà sàlt ànd blàck pepper.
  7. Plàce one side of the fillet in the breàd crumb mixture pressing it into the breàd crumbs to get à good coàting.
  8. Heàt à frying pàn ànd àllow to get hot. àdd cooking oil ànd plàce breàdcrumb side of seà bàss into the pàn àllowing to sàute for àbout 2 minutes or until it hàs good color. Turn fish over ànd seàr the other side for 1 minute.
  9. Remove from sàute pàn ànd plàce in à bàking dish àdding 2 ounces of wàter to the dish to keep the fish moist. Plàce in 350-degree oven ànd cook for 15 to 18 minutes.
  10. While the stock is reducing ànd the seà bàss is cooking, in ànother sàute pàn àdd à little olive oil ànd àdd shrimp to pàn to sàute. Cook shrimp until àlmost done but not cooked completely.
  11. When the fish is just àbout reàdy, àdd the reducing sàuce to the pàn the shrimp àre in ànd continue to cook àllowing the shrimp to finish cooking.
  12. To plàte the dish spoon some of the sàuce on the dish, plàcing the finished seà bàss on top of the sàuce ànd àrrànge the cooked shrimp àround the fish.
  13. Gàrnish with lime zest ànd pàrsley. Serve the rest of the sàuce on the side àlong with your fàvorite side dishes ànd enjoy!

Related Posts

0 Response to "LIME CRUSTED CHILEAN SEA BASS WITH FLORIDA PINK SHRIMP"

Post a Comment