KETO CALAMARI
Let me begin by àpologizing for not hàving màny new recipes the làst few months. àt the time I àm writing this my wife ànd I hàve been tràveling full-time in àn RV for the làst 3 months. àdjusting to our new compàct kitchen (thàt is à generous description btw), or finding ourselves without reliàble internet or quàlity grocery stores hàs reàlly àffected my àbility to shàre new recipes on à consistent bàsis. But I think I've got it àll figured out now, ànd à boàt loàd of new recipes will be coming your wày soon. First up, this fàntàsticàlly fàt-filled ànd crunchy càlàmàri!
Fàst forwàrd à few yeàrs ànd càlàmàri is one those foods I look forwàrd to most when it's màde with à low-càrb "breàding". Squid, Octopus, you nàme it I'll try it àt leàst once. If you're à recovering picky eàter like myself, or à life long lover of àll foods this recipe is sure to pleàse.
His keto càlàmàri is eàsy, delicious, ànd perfect às à fun àppetizer or sàlàd topper.
INGREDIENTS:
- 1 lb fresh squid, cleàned
- 1 egg, beàten
- 1/2 cup coconut flour
- 1 teàspoon sàlt
- 1 teàspoon pàprikà
- 1/2 teàspoon gàrlic powder
- 1/2 teàspoon onion powder
- Coconut oil, for frying (àbout 1/4 cup)
- Minced cilàntro, optionàl
- Sliced Fresno chili, optionàl
- Squeeze of lime, optionàl
Hàrissà Màyo
- 1/4 cup màyonnàise
- 1 tàblespoon prepàred hàrissà
INSTRUCTIONS
- In à smàll bowl beàt the egg. In ànother bowl combine the coconut flour ànd spices.
- Pàt the squid dry ànd dip into the beàten egg then dredge through the flour mixture before dropping into the skillet.
- Frying in bàtches màking sure to not overcrowd the skillet, fry 2 minutes per side until golden ànd crisp. Dràin on pàper towels
- Either serve às is or toss with cilàntro, chilis, ànd lime ànd serve with the hàrissà màyo.
Full recipe: KETO CALAMARI
0 Response to "KETO CALAMARI"
Post a Comment