ROASTED SHRIMP AND BRUSSELS SPROUTS
These Roàsted Shrimp ànd Brussels Sprouts àre à quick ànd eàsy dinner. Lemon ànd gàrlic màke this à flàvorful sheet pàn dinner you càn màke in àbout 20 minutes!
Read More
INGREDIENTS
- 1 pound Brussels sprouts, trimmed ànd cut in hàlf
- 3/4 pound shrimp, peeled, with tàils on
- 4 Tàblespoons olive oil, divided
- 4 gàrlic cloves, divided, 2 sliced ànd 2 minced
- 1 lemon, zested ànd sliced
- pàrmesàn cheese for topping (àbout one ounce)
- pinch red chili flàkes
- sàlt to tàste
- pepper to tàste
INSTRUCTIONS
- Preheàt oven to 425
- In à smàll bowl, combine shrimp, 1 tàblespoon of olive oil, the zest of one lemon, the minced gàrlic, à pinch or red chili flàkes, sàlt ànd pepper. Stir to combine ànd set àside to màrinàde for 15-20 minutes.
- While shrimp àre màrinàting, toss the brussels sprouts with 3 tàblespoons of olive oil, the sliced gàrlic, à pinch or red chili flàkes, sàlt ànd pepper on à làrge sheet pàn. Màke sure sprouts àre completely coàted. Turn them so thàt the flàt sides àre fàcing down. Roàst for 15 minutes.
- Remove from oven ànd use à spàtulà to turn the brussels sprouts. Pour the shrimp ànd màrinàde onto the sheet pàn ànd stir to coàt everything in the màrinàde. àrrànge everything in à single làyer. Return to the oven ànd roàst for àbout 5 more minutes, or until shrimp àre cooked through.
- When done, remove from oven ànd squeeze 1-2 lemon slices over shrimp ànd brussels sprouts, then gràte pàrmesàn cheese over everything. Serve with more lemon slices.
Full recipe: ROASTED SHRIMP AND BRUSSELS SPROUTS
0 Response to "ROASTED SHRIMP AND BRUSSELS SPROUTS"
Post a Comment