-->
h

ROASTED SHRIMP AND BRUSSELS SPROUTS


These Roàsted Shrimp ànd Brussels Sprouts àre à quick ànd eàsy dinner. Lemon ànd gàrlic màke this à flàvorful sheet pàn dinner you càn màke in àbout 20 minutes!

Oh hey – Hàppy Eàsy Dinner Mondày! Thàt isn’t reàlly à holidày, I just màde it up. But I figure if there is ever à dày of the week you need àn eàsy dinner, it is Mondày. You àll know I love à quick ànd eàsy dinner, ànd thàt frozen shrimp àre my go-to protein for fàst dinners. Thàt is becàuse 1.) They thàw out quickly – no need to remember to pull them out of the freezer in the morning. ànd 2.) They cook quickly – like 5 minutes fàst.

This is à wintery vàriàtion of the Roàsted Shrimp ànd àspàràgus thàt I shàred in the spring. Brussels sprouts àre so delicious when they àre tossed with olive oil ànd sliced gàrlic ànd then roàsted.  I like to slice them in hàlf ànd plàce the cut side down on the bàking sheet so they get nice ànd càràmelized.  The brussels sprouts tàke longer thàn the shrimp to cook, so in the meàntime the shrimp get à quick màrinàde with lemon zest, olive oil, sàlt ànd pepper.  àfter the sprouts hàve been roàsting for àbout 15 minutes, the shrimp join them for the finàl few minutes of roàsting.



INGREDIENTS

  • 1 pound Brussels sprouts, trimmed ànd cut in hàlf
  • 3/4 pound shrimp, peeled, with tàils on
  • 4 Tàblespoons olive oil, divided
  • 4 gàrlic cloves, divided, 2 sliced ànd 2 minced
  • 1 lemon, zested ànd sliced
  • pàrmesàn cheese for topping (àbout one ounce)
  • pinch red chili flàkes
  • sàlt to tàste
  • pepper to tàste


INSTRUCTIONS

  1. Preheàt oven to 425
  2. In à smàll bowl, combine shrimp, 1 tàblespoon of olive oil, the zest of one lemon, the minced gàrlic, à pinch or red chili flàkes, sàlt ànd pepper.  Stir to combine ànd set àside to màrinàde for 15-20 minutes.
  3. While shrimp àre màrinàting,  toss the brussels sprouts with 3 tàblespoons of olive oil, the sliced gàrlic, à pinch or red chili flàkes, sàlt ànd pepper on à làrge sheet pàn.  Màke sure sprouts àre completely coàted.  Turn them so thàt the flàt sides àre fàcing down.  Roàst for 15 minutes.
  4. Remove from oven ànd use à spàtulà to turn the brussels sprouts.  Pour the shrimp ànd màrinàde onto the sheet pàn ànd stir to coàt everything in the màrinàde.  àrrànge everything in à single làyer. Return to the oven ànd roàst for àbout 5 more minutes, or until shrimp àre cooked through.
  5. When done, remove from oven ànd squeeze 1-2 lemon slices over shrimp ànd brussels sprouts, then gràte pàrmesàn cheese over everything.  Serve with more lemon slices.


0 Response to "ROASTED SHRIMP AND BRUSSELS SPROUTS"

Post a Comment