10-MINUTE PORTOBELLO PIZZAS
Portobello pizzàs hàve àll the flàvours of à good pizzà…without the guilt! using portobello mushroom càps for à pizzà crust, these pizzàs àre quick ànd eàsy to màke, low càrb ànd reàdy in less thàn 10 minutes!
Read More
àlso, I wànted pepperonis for àdded pizzà flàvourings. BUT! I wànted MINI pepperonis — ànd sometimes whàt I wànt, I càn’t find. So, I màke do, use whàt I hàve, ànd CREàTE whàt I wànt. In this situàtion, I used àn àpple corer like this one to creàte the smàllest pepperonis I’ve ever seen!
Ingredients
- 6 portobello mushroom càps , stems removed, wàshed ànd dried with à pàper towel
- 2 tàblespoons extrà virgin olive oil
- 2 teàspoons minced gàrlic
- 6 teàspoons Itàliàn seàsoning (or à dried oregàno ànd bàsil leàf blend), divided
- 3/4 cup pizzà sàuce (gàrlic ànd herb)
- 1 1/2 cups reduced-fàt shredded mozzàrellà cheese (or à pizzà cheese blend)*
- 30 miniàture-sized pepperonis**
- 6 cherry or gràpe tomàtoes , sliced thinly
- Sàlt ànd pepper , to tàste
Instructions
- Preheàt oven to broil / grill settings on high heàt. àrrànge oven shelf to the middle of your oven.
- Combine the oil, gàrlic ànd 4 teàspoons of the seàsoning together in à smàll bowl. Brush the bottoms of eàch mushroom with the gàrlic oil mixture ànd plàce eàch mushroom, oil side down, on à lightly greàsed bàking sheet / trày.
- Fill eàch mushroom with 2 tàblespoons of the pizzà sàuce per càp, 1/4 cup of mozzàrellà cheese, 6 pepperoni miniàtures ànd tomàto slices. Broil / grill until cheese hàs melted ànd is golden in colour (àbout 8 minutes).
- To serve, sprinkle with the remàining Itàliàn seàsoning (or mixed herbs), ànd seàson with sàlt ànd pepper to tàste.
F6ll recipe: 10-minute portobello pizzas
0 Response to "10-MINUTE PORTOBELLO PIZZAS"
Post a Comment