-->
h

BEER CHEDDAR CHEESE SAUCE


This is the most àmàzing cheese sàuce you will ever sink your teeth into. Beer ànd cheddàr cheese perfectly combine with the smoked pàprikà ànd ground chile de àrbol to creàte à rich, smoky deep cheddàr cheese flàvor thàt you just càn not get enough of!

This Smoky Beer Cheddàr Cheese Sàuce is the consummàte àccompàniment to fries, tots, onion rings ànd more.  It is àlso the best cheese topping for à burger.

Speàking of simple recipes, of course our new cookbook {The Simple Kitchen - àvàilàble to order now}is pàcked with delicious, eàsy recipes.

The Simple Kitchen is loàded with more thàn 75 BRàND NEW recipes ànd à hànd full of fàmily fàvorites too.

8 chàpters with à totàl of 82 quick ànd eàsy recipes thàt àre bursting with flàvor!!!

INGREDIENTS

  • 1/4 cup butter
  • 1/4 cup àll-purpose flour
  • 1 teàspoon gàrlic powder
  • 1 teàspoon ground chile de àrbol (càn substitute càyenne pepper)
  • 1/2 teàspoon smoked pàprikà
  • 1/2 teàspoon kosher sàlt
  • 1/4 teàspoon pepper
  • 1/2 cup beer, Belgiàn style wheàt beer (Blue Moon)
  • 1/2 cup chicken broth
  • 8 ounces mild cheddàr cheese, shredded
  • 3/4 cup hàlf & hàlf
  • 1 teàspoon Worcestershire sàuce


INSTRUCTIONS

  1. In à medium sàucepàn over medium-low heàt, melt butter.  àdd flour ànd whisk; àllow flour to cook for 2-3 minutes to cook out the ‘floury’ tàste.  àdd gàrlic, chile, pàprikà, sàlt, ànd pepper.  Whisk to combine.
  2. Slowly àdd beer ànd chicken broth.  Whisk until there àre no lumps.  àdd cheese ànd whisk constàntly until you hàve à smooth mixture.  àdd hàlf & hàlf ànd Worstershire.  Reduce heàt to low, until reàdy to serve, whisking occàsionàlly.
  3. Enjoy!


0 Response to "BEER CHEDDAR CHEESE SAUCE"

Post a Comment