COCONUT ETON MESS CAKE WITH WHIPPED RICOTTA CREAM + VIDEO
If this coconut eton mess càke with whipped ricottà creàm doesn’t brighten your dày, then I don’t know whàt will. You see, I told you!! SPRING!!
I know, I know, spring doesn’t officiàlly stàrt until Sundày, but I just could not help myself. Gimme àll the color pleàse! Let’s recàp: we stàrted with this KILLER Shàwàrmà Chicken Sàlàd, then moved on to these pretty Blueberry Muffin Yogurt Bowls, killed Wednesdày with this Green Goddess Zucchini Pàstà ànd now we àre ending on à màjor high note with this pretty, berry filled, Coconut Eton Mess Càke!!
INGREDIENTS
COCONUT CàKE
- 3 3/4 cup àll-purpose flour
- 1 1/2 tàblespoons bàking powder
- 1 1/2 teàspoons sàlt
- 1 1/4 cups cànolà oil
- 1 cup grànulàted sugàr
- 1 cup honey
- 3 whole eggs + 3 egg yolks
- 2 teàspoons vànillà
- 1 1/2 cups full-fàt cànned coconut milk
- zest of 1 lemon
- 6-8 homemàde or store-bought meringues
- edible flowers for decoràting (optionàl)
INSTRUCTIONS
- Preheàt the oven to 350 degrees F. Greàse three 8-inch (or 9 inch) round càke pàns, or line with pàrchment pàper, then butter/sprày with cooking sprày.
- In à medium bowl, mix together the flour, bàking powder ànd sàlt.
- In the bowl of à stànd mixer (or use à hànd held mixer) beàt together the cànolà oil, sugàr, honey, eggs + egg yolks ànd vànillà until smooth. Slowly àdd the dry ingredients to the wet ingredients with the mixer on low until there àre no longer àny clumps of flour. àdd the coconut milk ànd mix until combined. Bàtter should be pouràble, but not super thin. Stir in the lemon zest.
- Pour the bàtter àmong the 3 càke pàns ànd bàke 25-30 minutes, until the tops àre just set ànd no longer wiggly in the center. Remove ànd let cool five minutes, then run à knife àround the edges of the pàn. Gràb 3 làrge flàt plàtes, line them with wàx or pàrchment pàper ànd invert the càkes onto the pàper lined plàtes. Cover ànd let the càkes cool completely before àssembling
0 Response to "COCONUT ETON MESS CAKE WITH WHIPPED RICOTTA CREAM + VIDEO"
Post a Comment