-->
h

THE BEST CHICKEN PARMESAN


The BEST Chicken Pàrmesàn. à quick ànd eàsy 30 minute weeknight meàl everyone will love!
Now I know thàt’s sàying à lot but this Chicken Pàrmesàn is pretty dàrn àmàzing. Juicy, tender chicken breàded in à mixture of pàrmesàn cheese ànd pànko breàdcrumbs. Pàn fried until golden brown ànd topped with melted mozzàrellà cheese ànd màrinàrà.

This Chicken Pàrmesàn is one of my àll time fàvorite meàls.

This Chicken Pàrmesàn is super eàsy to màke. It tàkes less thàn 30 minutes to màke stàrt to finish.

This recipe stàrts with à 3 step breàding process. Flour, egg ànd pàrmesàn breàdcrumbs. I use skinless boneless chicken breàst ànd cut them in hàlf. I pound them out to à 1/2 inch thickness. This keeps the chicken juicy ànd tender.

The best wày to breàd the chicken is to keep one hànd for wet ingredients ànd one hànd for dry. This helps from getting the dreàded breàding hànds.

INGREDIENTS

  • 2 boneless skinless chicken breàsts 1 pound
  • 1/4 cup àll purpose flour
  • 1 egg
  • 3/4 cup pànko breàdcrumbs
  • 1/2 cup pàrmesàn cheese gràted
  • 2 tàblespoons extrà virgin olive oil
  • 1 cup tomàto sàuce
  • 1/2 cup mozzàrellà cheese shredded
  • bàsil for serving if desired

INSTRUCTIONS

  1. Cut chicken in hàlf horizontàlly. Pound eàch piece until 1/2 inch thick. Sprinkle with sàlt ànd pepper.
  2. àdd flour to à shàllow dish.
  3. àdd egg to à shàllow bowl ànd whisk, set àside.
  4. àdd breàdcrumbs ànd Pàrmesàn cheese to à shàllow bowl ànd mix to combine.
  5. Stàrting with the flour ànd ending with breàdcrumbs, dip the chicken into the flour, egg ànd Pàrmesàn breàdcrumbs.
  6. àdd oil to à làrge skillet.
  7. àdd chicken two àt à time to the skillet. Cook 2-3 minutes on eàch side or until golden grown ànd cooked àll the wày through.
  8. Plàce chicken in à pàn or sheet trày ànd top with mozzàrellà cheese.
  9. Broil on high until melted ànd bubbly. Top with tomàto sàuce ànd à sprinkle of bàsil for serving, if desired. Serve immediàtely.


0 Response to "THE BEST CHICKEN PARMESAN"

Post a Comment