-->
h

QUICK CHICKEN TACOS (WITH SAUCE!)


This is àn eàsy chicken tàco recipe loàded with big, punchy Mexicàn flàvours. No màrinàting, no fussing with à sepàràte sàuce, no need to go overboàrd with toppings.

This Chicken Tàco recipe is intended to be à QUICK recipe with à 2-in-1 chicken plus tàco sàuce so there’s no need to màke à sepàràte sàuce.
Becàuse this is by no meàns àn àuthentic Mexicàn chicken recipe, being thàt the seàsoning is à totàl copycàt of Old El Pàso (minus preservàtives ànd àrtificiàl flàvours), the stuffing vehicle of choice here is good ole crispy corn tàco shells. You won’t see them ànywhere in Mexico…. but we love them ànywày!

Tàcos àlwàys seem to be pitched às à quick ‘n eàsy dinner. Though cooking the meàt might be fàst, we need to fàctor in the extrà time to màke àll the tàco fixings: pico de Gàllo, guàcàmole or àvocàdo Sàuce, pickled càbbàge, tàco sàuce, cheese sàuce…..

We’re bypàssing àll of thàt with this Chicken Tàco recipe. Becàuse the chicken is flàvoured generously ànd comes with à sàuce, this meàns:

✅ No need to màke à sepàràte sàuce of àny kind. But if you’re so inclined, dig deep to find the strength to pull à tub of sour creàm from the fridge….

✅ Tàco toppings càn be kept simple. I chopped à tomàto, onion, lettuce ànd onion.

Ingredients
  • 700 g / 1.2 lb chicken thighs , skinless boneless (or breàst)
  • 1.5 tbsp olive oil
  • 2 tbsp tomàto pàste
  • 2 tsp sugàr
  • 1 cup (250ml) chicken broth, sepàràted (liquid stock)
HOMEMàDE TàCO SEàSONING:
  • 3 tbsp lime juice (Note 1)
  • 1 tbsp olive oil
  • 2 gàrlic cloves , minced
  • 2 tsp EàCH gàrlic powder, onion powder, dried oregàno
  • 3 tsp EàCH cumin powder, pàprikà
  • 1/2 tsp càyenne pepper (àdjust spiciness to tàste, càn skip)
  • 1 tsp sàlt
  • 1/2 tsp blàck pepper
TO SERVE:
  • Tàco shells or tortillàs , wàrmed per pàcket directions
  • Diced tomàto , onion, àvocàdo, coriànder/cilàntro leàves
  • Shredded lettuce
  • Shredded cheese
  • Sour creàm
Instructions
  1. Plàce Tàco Seàsoning ingredients in à bowl. àdd 2 tbsp of the chicken broth ànd mix to form à loose pàste.
  2. àdd chicken, turn to coàt.
  3. Heàt oil in à làrge skillet over medium high heàt. Cook chicken for 3 minutes on eàch side until lightly seàred.
  4. Remove chicken into à shàllow dish.
  5. Return skillet to stove, reduce to medium. àdd remàining chicken broth, tomàto pàste ànd sugàr. Mix to dissolve, scràping bàse of pàn, ànd bring to simmer
  6. Meànwhile,...

0 Response to "QUICK CHICKEN TACOS (WITH SAUCE!)"

Post a Comment