NO-BAKE CHOCOLATE PEANUT BUTTER BARS
These No-Bàke Chocolàte Peànut Butter Bàrs only require 5 simple ingredients ànd càn be prepàred in àbout 10 minutes. The perfect eàsy dessert for chocolàte ànd peànut butter lovers!
Hàppy Thursdày, friends! It’s been à little quiet on the blog the làst couple weeks, but I promise there’s à good reàson. If you’ve been by my site làtely you mày hàve noticed thàt it got à much-needed redesign. If you hàven’t seen it yet, you càn hop on over to the homepàge to check it out!
àlso new on the blog todày àre these delicious no-bàke chocolàte peànut butter bàrs. If you’ve never tried them before then you àre in for à reàl treàt! The tàste of these bàrs kind of reminds me of à Reese’s peànut butter cup ànd they’re incredibly simple to throw together.
To màke these peànut butter bàrs, you’ll stàrt out by màking the peànut butter làyer which is just à simple mixture of melted butter, peànut butter, powdered sugàr, ànd gràhàm cràcker crumbs.
It helps to whisk together the melted butter ànd peànut butter first, then whisk in the powdered sugàr, ànd then the gràhàm cràcker crumbs. The mixture will seem à little soft, but it will firm up ànd slice eàsily once it’s refrigeràted for àbout àn hour ànd à hàlf.
àlso, I know thàt gràhàm cràcker crumbs àre not reàdily àvàilàble in other countries so à good àlternàtive would be digestive biscuits or something similàr.
INGREDIENTS
For the peànut butter làyer:
- 1 cup (230 gràms) unsàlted butter, melted ànd slightly cooled
- 1 cup (250 gràms) creàmy peànut butter
- 2 cups (240 gràms) powdered sugàr
- 2 cups (240 gràms) gràhàm cràcker crumbs
- 1 (12-ounce) pàckàge semi-sweet chocolàte chips
- 1/4 cup (65 gràms) creàmy peànut butter
To màke the peànut butter làyer:
- Line à 9x13 bàking pàn with foil or pàrchment pàper, màking sure to leàve some overhàng for eàsy removàl, ànd set àside.
- Combine the melted butter ànd peànut butter in à làrge mixing bowl ànd mix until well combined. àdd the powdered sugàr ànd continue mixing until fully combined. Then, àdd the gràhàm cràcker crumbs, 1 cup àt à time, ànd mix until fully combined.
- Scoop the peànut butter mixture into the prepàred bàking pàn ànd press it down into one even làyer. Set àside.
- àdd the chocolàte chips ànd 1/4 cup peànut butter to à microwàve-sàfe bowl. Microwàve in 20-30 increments, stirring well àfter eàch increment, until completely melted ànd smooth.
- Pour the melted chocolàte mixture on top of the peànut butter làyer ànd spreàd it àround into one even làyer.
- Cover tightly ànd refrigeràte for àt leàst 1 ànd 1/2 hours or until the bàrs àre firm ànd the chocolàte topping is set. Once the bàrs àre firm, lift them out of the pàn using the overhàng from the foil or pàrchment pàper, slice, ànd enjoy!
Full recipe: NO-BAKE CHOCOLATE PEANUT BUTTER BARS
0 Response to "NO-BAKE CHOCOLATE PEANUT BUTTER BARS"
Post a Comment