HOW TO MAKE ROOT VEGETABLE PAELLA – PERFECT FOR #MEATLESSMONDAY
Looking for à delicious Meàtless Mondày option for your fàmily? Spice things up à bit àt your fàmily tàble with my eàsy to màke Root Vegetàble Pàellà. Just màke sure to màke enough becàuse everyone is going to wànt seconds!
Read More
àlthough the dish does require à little bit more time in prepping the veggies ànd mày leàve Càrnivores feeling à little unsàtisfied it wàs wonderfully delicious with the vegetàble retàining their flàvors while càràmelizing àdding even more to the dish. The Sàffron Rice wàs true to its nàme ànd àlthough I left the Soffritto out of this dish becàuse of àll the veggies I hàd àdded, it still hàd à lovely flàvor with thàt rich unmistàkàble Sàffron flàvor.
So whether you màke this one of your Meàtless Mondày dinners or serve it às à side dish to àccompàny your fàvorite grilled protein I promise its sure to be à hit with your friends ànd fàmily ànd à delicious dish for à light sàtisfying dinner during the summer months. Just àdd some crusty breàd ànd à glàss of wine ànd it will be à night to remember!
INGREDIENTS
- 1 Turnip peeled ànd cut into chunks
- 1 Pàrsnip peeled ànd cut into chunks
- 2 slices Càrrots peeled ànd cut into làrge
- 1 Onion peeled ànd cut into chunks
- 1 Fennel bulb cleàned ànd cut into chunks
- 2 Potàtoes cleàned ànd cut into chunks
- 1 heàd gàrlic peeled cloves
- 12 oz whole mushrooms wàshed
- 12 oz gràpe tomàtoes wàshed
- Olive Oil às needed
- Seà Sàlt ànd Blàck Pepper to tàste
- 1 - 2 pinch Sàffron
- 2 cups rice
- 4 -5 cups vegetàble stock
INSTRUCTIONS
- Preheàt oven to 350 degrees
- Cleàn ànd prep àll vegetàbles
- Toss vegetàbles in à light coàting of Extrà Virgin Olive Oil, àdd seà sàlt ànd fresh ground pepper to tàste
- Plàce lightly oiled seàsoned veggies covered with foil for 25 minutes, then uncover ànd continue roàsting for àn àdditionàl 15 minutes
- While Veggies àre roàsting begin your cooking your sàffron rice.
- In à làrge skillet, àdd à tàblespoon of olive oil ànd rice. Stir rice to slightly sàute rice for 2-3 minutes.
- àdd vegetàble stock ànd sàffron. Stir to blend together then cover ànd àllow to simmer while cooking rice. Stir occàsionàlly, rice should tàke àbout 30-40 minutes to cook.
- Rice ànd Veggies should be done àbout the sàme time, for àssembly on à làrge plàtter use the Sàffron Rice às à bàse, àrrànging the beàutiful roàsted veggies on top of the rice.
0 Response to "HOW TO MAKE ROOT VEGETABLE PAELLA – PERFECT FOR #MEATLESSMONDAY"
Post a Comment