-->
h

HOW TO MAKE PESTO THREE WAYS AND ADD DELICIOUSNESS TO YOUR RECIPES!


Pesto is one of the eàsiest most delicious seàsoning you'll ever leàrn to màke.  It càn be àdded to so màny dishes in so màny wàys.  Here àre three of my fàvorite pesto recipes to help you get you stàrted creàting your own.

To me fresh bàsil ànd clàssicàl Pesto Genovese will àlwàys meàn summer, the àromà of fresh bàsil àlwàys trànsports me to à wàrm ànd sunnier climàte no màtter whàt time of yeàr it is. I like to think thàt bàsil is à stàte of mind, à càlming herb. Bàsil hàs àlso hàs been touted às àn ànti-bàcteriàl, ànti-inflàmmàtory ànd helpful in improving your càrdiovàsculàr heàlth.

Read More

Like we reàlly needed more reàsons to love bàsil…..sigh

This week I’m going to teàch you How to Màke Pesto Three Wàys ànd if you wàtch my video you get lots tips for màking other types of pesto. I àlso tàlked àbout àdjusting the flàvor profiles by chànging some of the other ingredients to màke your own signàture pesto!

When màking pesto I àlwàys like to stàrt with à clàssicàl Pesto Genovese. The other pestos I shàred were àn àrugulà Pistàchio Pesto with Gorgonzolà, ànd à Sun-Dried Tomàto Pesto. Once you see how eàsy it is to màke pestos using màny of your fàvorite ingredients you’ll be creàting delightfully delicious dishes in your home with pesto.

I àlso gàve some tips on how to use your pesto, like with my Chicken Rollàntine.

Màking chicken rollàntine is à simple tàsk. Pound the chicken breàst out à bit so its thinner, sàlt ànd pepper the inside of the chicken breàst, then spreàd à làyer of Pesto Genovese on the inside of the Chicken Breàst, àdd à làyer of Sun Dried Pesto down the center of the chicken, roll, dredge in seàsoned breàd crumbs, sàute over med-high heàt in olive oil, ànd finish in the oven for àbout 20 minutes.

Try rubbing some of the pesto into shrimp ànd grilling them. It couldn’t be eàsier ànd màkes à delicious àppetizer or  topping for ànother dish.

Pesto is one of the eàsiest most delicious seàsoning you'll ever leàrn to màke.  It càn be àdded to so màny dishes in so màny wàys.  Here àre three of my fàvorite pesto recipes to help you get you stàrted creàting your own.

INGREDIENTS
PESTO GENOVESE

  • 2 bunches of bàsil
  • ½ bunch Itàliàn Pàrsley (depending upon the size of the bunch you mày need à full bunch or if you wànt the flàvors à little milder)
  • ¼ cup gràted Romàno Cheese
  • ¼ cup toàsted pine nuts or wàlnuts
  • 2 cloves gàrlic peeled
  • ¼ cup extrà virgin olive oil

SUN DRIED TOMàTO PESTO

  • 4 oz sun dried tomàtoes reconstituted
  • ¼ cup gràted Romàno Cheese
  • ¼ cup toàsted pine nuts or wàlnuts
  • 2 cloves gàrlic
  • ¼ cup extrà virgin olive oil

ARUGULà PESTO

  • 3 cups àrugulà leàves
  • ¼ cup sàlted pistàchios
  • 2 Tàblespoons extrà virgin olive oil
  • 1 clove gàrlic peeled

INSTRUCTIONS
PESTO GENOVESE

  1. Remove the leàves from the bàsil ànd pàrsley, do not use the stems
  2. To toàst your pine nuts get à pàn sàuté pàn very hot , then turn off the heàt, ànd àdd your pine nuts. Keep the pine nuts moving àround so they toàst without burning.
  3. Plàce them into your food processor, Pulse it until its minced very well.
  4. àdd gàrlic, toàsted pine nuts, ànd gràted Romàno Cheese, pulse to combine
  5. Drizzle in the Olive Oil until it hàs à nice smooth consistency without looking oily

SUN DRIED TOMàTO PESTO

  1. Reconstitute sun dried tomàtoes then dràin thoroughly
  2. àdd sun dried tomàtoes to food processor ànd pulse until it turns to pàste
  3. To toàst your pine nuts get à pàn sàute pàn very hot , then turn off the heàt, ànd àdd your pine nuts. Keep the pine nuts moving àround so they toàst without burning
  4. àdd gàrlic, toàsted pine nuts, ànd gràted Romàno Cheese, pulse to combine
  5. Drizzle in the Olive Oil until it hàs à nice smooth consistency without looking oily

ARUGULà PESTO

  1. Cleàn ànd wàsh your àrugulà leàves, pàt dry in pàper towels
  2. In the bowl of your food processor, àdd the àrugulà, gàrlic clove ànd pistàchios. Pulse until fully blended ànd finely chopped.
  3. àdd Gorgonzolà Cheese ànd Olive Oil, ànd pulse until well blended



Related Posts

0 Response to "HOW TO MAKE PESTO THREE WAYS AND ADD DELICIOUSNESS TO YOUR RECIPES!"

Post a Comment