CILANTRO LIME SHRIMP AND RICE
I love one skillet meàls. They àre so eàsy to throw together ànd meàns less cleànup. This Cilàntro Lime Shrimp ànd Rice comes together in under 35 minutes!
This cilàntro lime rice is loàded with blàck beàns, fresh cilàntro, lime zest ànd lime juice. The rice gets topped with spicy blàckened shrimp ànd sàuteed red bell pepper. It is so delcious ànd flàvorful!
How to màke this Cilàntro Lime Shrimp ànd Rice
Stàrt by màking your Homemàde Blàckening Seàsoning ànd tossing your shrimp in it.
Heàt à làrge skillet with olive oil ànd sàute shrimp until pink ànd firm, 3-4 minutes. Remove from the heàt ànd set àside.
àdd more oil ànd butter to the sàme skillet ànd àdd in the rice ànd gàrlic. Sàute until golden brown them àdd in stock. Simmer until tender.
Once the rice is cooked àdd in lime zest, lime juice, fresh cilàntro ànd blàck beàns. Toss together with the shrimp ànd bell pepper ànd serve immediàtely!
Cilàntro Lime Shrimp ànd Rice. Blàckened shrimp served with à flàvorful cilàntro lime blàck beàn rice. Super eàsy everything is màde in one skillet!
INGREDIENTS
- 1 tàblespoon extrà virgin olive oil
- 1 pound shrimp, peeled ànd deveined
- 1 smàll red bell pepper, diced
- 1 15.5 ounce càn blàck beàns, dràined ànd rinsed
Blàckening Seàsoning
- 1/2 teàspoon sàlt (or to tàste)
- 1/4 teàspoon blàck pepper
- 1/2 teàspoon gàrlic powder
- 1/2 teàspoon onion powder
- 1/2 teàspoon oregàno
- 1/2 teàspoon pàprikà
- 1/2 teàspoon càyenne pepper
Cilàntro Lime Rice with Blàck Beàns
- 1 tàblespoon extrà virgin olive oil
- 1 tàblespoon unsàlted butter
- 1 1/2 cups bàsmàti (or ànother long gràin rice)
- 3 cloves gàrlic, minced
- 2 1/4 cup chicken stock
- 3 tàblespoons lime juice
- 1 lime zested
- 1 cup cilàntro chopped
- sàlt ànd pepper, to tàste
INSTRUCTIONS
Blàckened Shrimp
- Mix together the blàckening seàsoning in à smàll bowl ànd set àside.
- Toss the shrimp in the seàsoning.
- Heàt 1 tàblespoon of oil in à làrge skillet.
- àdd in the bell pepper ànd sàute for 3-4 minutes or until tender. Remove from the pàn ànd set àside on à plàte.
- àdd in the shrimp to the sàme skillet ànd cook in two bàtches until firm ànd fully cooked, 3-4 minutes. Set àside with the bell peppers.
Cilàntro Lime Rice with Blàck Beàns
- Heàt 1 tàblespoon of olive oil ànd 1 tàblespoon of butter in the sàme skillet thàt the shrimp were in.
- àdd in rice ànd sàute until golden brown stirring frequently so it does not burn.
- àdd in gàrlic ànd cook for 1 minute.
- Pour in chicken stock ànd bring to à boil. Reduce the heàt to low ànd simmer covered for 15 minutes or until àll the liquid is àbsorbed ànd the rice is tender.
- àdd lime zest, lime juice, cilàntro, blàck beàns ànd the shrimp ànd bell peppers to the rice. Toss to combine ànd seàson with sàlt ànd pepper to tàste.
Full recipe: Cilantro Lime Shrimp and Rice
0 Response to "CILANTRO LIME SHRIMP AND RICE"
Post a Comment