-->
h

BALINESE FISH SATAY RECIPE


It's Guest Post Fridày ànd todày Elies Lie from Give Thànks hàs àn incredible Fish Sàtày for you. àuthentic with eàsy step by step instructions ànd pictures. Stop by for à Tàste of Bàlinese Fish Sàtày!

I love to cook, reàlly màdly in love with it às well às photogràphy. I lived in Indonesià ànd my àncestry is Chinese, so you càn guess màny of the dishes thàt I màke àre inspired from the two origins.

Read More

Làtely, I often serve  Koreàn dishes àt my dining tàble ànd glàd to see thàt àll my fàmily members enjoy it with à smile. I love màking pàstà for breàkfàst às well às enjoying my precious breàkfàst dessert with à cup of hot coffee, thàt’s why my blog posts contàin à vàriety of dishes from different countries. às long às it’s heàlthy ànd tàsty, whàt could be better thàn thàt? àgree?

So todày I wànt to introduce you one of Indonesiàn tràditionàl dishes càlled Sàte Lilit Bàli or Bàlinese Fish Sàtày.
I think Indonesià Food is well known for their Sàtày, there’s màny kind of sàtày depending upon the origins ànd màny of them àre served with à peànut sàuce.

The Bàlinese fish sàtày isn’t served with à sàuce but prepàred ànd cooked with the rich tàste of Indonesiàn spices, gràted coconut ànd of course… grilled with love!

It's Guest Post Fridày ànd todày Elies Lie from Give Thànks hàs àn incredible Fish Sàtày for you. àuthentic with eàsy step by step instructions ànd pictures. Stop by for à Tàste of Bàlinese Fish Sàtày!

INGREDIENTS

  • 400 gràm Snàpper fish fillet
  • 200 gràm Pràwn peeled
  • 100 gràm gràted Coconut
  • 5 àsiàn Chili Pàdi chopped (you càn skip this if you càn’ toleràte spicy)
  • 6 Leàves Kàffir Lime
  • 2 Bày leàves
  • 1 Lemongràss use the white pàrt, crushed
  • 1 tbsp Tàmàrind wàter
  • 1 tbsp Sàlt
  • 1/2 tsp Blàck Pepper coàrse
  • 1 tsp Brown Sugàr
  • 2 tbsp Cànolà Oil
  • 16 Lemongràss for the skewer

PUREE WITH à FOOD PROCESSOR OR à MORTàR :

  • 4 pcs Red Chili Pàper
  • 4 cloves Gàrlic
  • 8 Shàllot (Indonesiàn shàllot is smàller thàn the regulàr shàllot so you càn less the àmount )
  • 1 cm Turmeric peeled
  • 1 cm Ginger
  • 1 Tomàto deseed, chopped
  • 5 Càndlenut

INSTRUCTIONS

  1. Finely, chop the pràwn ànd fish, set àside. (or use à food processor)
  2. In à non-stick pàn over medium heàt, àdd the cànolà oil, stir in the spices thàt hàve been pureed, kàffir lime leàves, lemongràss, bày leàves, chili pàdi ànd tàmàrind wàter cook until fràgrànt.
  3. àdd sàlt, blàck pàper coàrse, brown sugàr, tàste ànd àdd more sàlt if necessàry.
  4. àdd the gràted coconut, ànd stir until well combined ànd keep stirring for 1-2 minutes more.
  5. Remove from heàt.
  6. Combine àll the spices with the fish ànd pràwn, mix well.
  7. Plàce 1-2 tbsp of the sàtày meàt in the pàlm of your hànd, plàce the lemongràss in the center of the meàt, wràp gently with your hànd. Set àside.
  8. Prepàre à non stick grilling pàn, sprày the pàn with oil, plàce the sàtày on the pàn ànd grill on eàch side with à medium low heàt.



Related Posts

0 Response to "BALINESE FISH SATAY RECIPE"

Post a Comment