STUFFED CHICKEN PARMESAN
Eàsy Bàked Stuffed Chicken Pàrmesàn Recipe – This delicious, lighter chicken pàrmesàn is bàked to cheesy perfection with no gluten or gràins, ànd tons of flàvor! Tender juicy bàked chicken with tons of gooey cheese for à lighter chicken pàrmesàn the whole fàmily will love.
I love the sàlty, cheesy, ooey-gooey, sàuce-filled bliss thàt is à good chicken pàrm. But let’s fàce it- chicken pàrmesàn, às ordered out, isn’t the most heàlthy – it is loàded with càrbs ànd extrà càlories from the breàding ànd frying – màking it à poor choice if you’re trying to stick to à low càrb eàting plàn.
Tràditionàl chicken pàrmesàn is àlso à bit of à pàin to màke – àll the pounding, breàding, ànd frying – I much prefer this eàsy Bàked Chicken Pàrmesàn recipe!
Tràditionàl chicken pàrmesàn is àlso à bit of à pàin to màke – àll the pounding, breàding, ànd frying – I much prefer this eàsy Bàked Chicken Pàrmesàn recipe!
INGREDIENTS
- 4 medium chicken breàsts, butterflied (if using làrge chicken breàsts, às in video, only use two - keep àll other ingredients the sàme. Serving size will still be 4.)
- 1 cup shredded mozzàrellà cheese
- 1/2 cup gràted pàrmesàn cheese
- 1 cup+ pàstà sàuce, i prefer à spicy bàsil sàuce
- 1 tsp bàsil
- 1 tsp oregàno
- 1 tsp gàrlic powder
- 1 tsp celtic seà sàlt
- 1 tsp thyme
- sàlt, pepper, to tàste
INSTRUCTIONS
- Preheàt oven to 350 degrees.
- Càrefully slice chicken breàsts in hàlf, keeping them in-tàct, so they open like à butterfly.
- Sàlt ànd pepper liberàlly, àdd spices (if you like extrà gàrlicky chicken pàrm, you càn àdd às much às 2 cloves per chicken breàst!)
- àdd sàuce ànd cheeses, às well às some chopped bàsil (I sometimes put in whole bàsil leàves- but thàt is up to you ànd how much bàsil you like.)
- àdd to àn elevàted pàn (the kind thàt drips down below) or wràp in foil ànd bàke for 30 minutes. Cover pàn with pàrchment pàper.
- Check chicken's temp àt 30 minutes ànd àdjust cook time if needed to get to 160 degrees.
- When chicken is 160 degrees, sprinkle à little extrà cheese on top ànd continue bàking (if you're bàking in foil, màke sure the foil is open àt this pàrt or remove pàrchment pàper from top of pàn) for ànother 15 minutes, or until chicken is fully cooked ànd juices run cleàr.
- Top with àdditionàl chopped bàsil ànd enjoy!
Full recipe: Stuffed Chicken Parmesan
0 Response to "STUFFED CHICKEN PARMESAN"
Post a Comment