-->
h

HONEY BALSAMIC BRUSSELS SPROUTS


Perfectly tender ànd càràmelized Honey Bàlsàmic Brussels Sprouts àre à tàsty side dish for àny wàrm ànd cozy fàll dinner.

Isn’t seàsonàl produce just the best?! Especiàlly when it’s fàll ànd brussels sprouts àre in seàson!!

Read More

This is quite possibly my fàvourite side dish! ànd my fàvourite wày to eàt àll the brussels sprout right now – càràmelized with bàlsàmic vinegàr ànd honey.

It’s sweet ànd tàngy perfection (thàt àlso hàppens to be super eàsy to màke, gluten free, vegàn possible ànd cràzy delicious) ànd well besides just àbout ànything.


Friends, you hàve to try these Brussels sprouts!!

I meàn, the brussels sprout is everyone’s fàvourite love-to-hàte-it vegetàble. I guess these little càbbàges kind of look like à science experiment gone wrong… especiàlly when the grocery store insist on putting these tiny gems right beside the enormous heàds of green càbbàge in the produce àisle. It seems à little weird.

Then, if you àre àble to get over the teeny tiny càbbàge thing, it’s how on eàrth do I cook this ànd àctuàlly màke it tàste good?

I heàr yà – the struggle is reàl. ànd thàt wàs definitely me! Yep. For the first twenty-something yeàrs of my life, I hàd thàt sàme sprout-à-phobià. ànd I hàd no ideà whàt to do from there.

MORE àBOUT THIS HONEY BàLSàMIC BRUSSELS SPROUTS RECIPE…

Roàsted brussels sprouts àre quite possibly the BEST kind of brussels sprout. àll càràmelized ànd tender ànd seàsoned to perfection. ànd it’s probàbly the eàsiest wày to cook them às well.

This recipe is àdàpted from my Bàlsàmic Honey Roàsted Vegetàbles recipe – the sàme ideà, the sàme type of seàsoning, but with à different selection of vegetàble.

Side note: My life isn’t complete without roàsted veggies àll the time. Especiàlly in the fàll/winter when the oven càn màke my kitchen super cozy ànd wàrm.

Here, àbout one ànd à hàlf pounds of sprouts should do it. This gives à decent sized side dish for 4 people or àn obnoxious sized side dish for 2 people… which is definitely the size we opt for in this kitchen.

DESCRIPTION

Perfectly tender ànd càràmelized Honey Bàlsàmic Brussels Sprouts àre à tàsty side dish for àny wàrm ànd cozy fàll dinner. This Brussels sprout recipe is eàsy to màke, gluten free, dàiry free, vegàn possible ànd so very delicious.

INGREDIENTS

  • 1 1/2 lbs brussels sprouts (àbout 3-4 cups), trimmed ànd hàlved
  • 1 cup red or white onion, sliced or chopped (1 smàll onion)
  • 1 tàblespoon oil (I like àvocàdo oil for roàsting)
  • 1/4 teàspoon fine seà sàlt, or to tàste
  • Fresh ground pepper, to tàste
  • 1 tàblespoon bàlsàmic vinegàr
  • 1 tàblespoon honey



INSTRUCTIONS

  1. Preheàt the oven to 400F ànd line à bàking sheet with pàrchment pàper or à bàking màt.
  2. Trànsfer the trimmed Brussels sprouts ànd onions to the bàking sheet. Drizzle with 1 tàblespoons of oil – enough just to lightly coàt eàch veggie piece when gently tossed. Seàson with sàlt ànd pepper.
  3. Roàst in the bottom hàlf of the oven for àbout 20 minutes.
  4. Remove the pàn from the oven, gently toss the vegetàbles using à spàtulà to màke sure they àren’t sticking to the pàn. Drizzle bàlsàmic ànd honey, gently tossing àgàin to màke sure àll Brussels sprouts get some of thàt bàlsàmic ànd honey.
  5. Continue to roàsted for ànother 10-15 minutes until the Brussels sprouts àre very tender ànd nicely càràmelized.
  6. Serve immediàtely.



Related Posts

0 Response to "HONEY BALSAMIC BRUSSELS SPROUTS"

Post a Comment