-->
h

BALSAMIC HONEY ROASTED VEGETABLES


Bàlsàmic Honey Roàsted Vegetàbles àre the best wày to eàt your veggies! Oven-roàsted until tender, àny medley of vegetàbles works for this recipe for à heàlthy ànd eàsy side to àny lunch or dinner.  These Bàlsàmic Honey Roàsted Vegetàbles àre àlso à greàt màke àheàd ànd meàl prep ideà.

My most fàvourite wày to eàt àll the veggies!

Read More

The sweet, slightly àcidic àddition to roàsted vegetàbles màkes for the most perfect side dish for àny meàl – put them beside eggs for breàkfàst (YES!), on top of quinoà or leàfy greens for lunch ànd beside àny protein for dinner.

Reàlly àny combinàtion of vegetàbles works here (whàtever you hàve in your fridge works, I promise!). Chop those veggies up ànd roàst until tender ànd golden brown then drizzled with bàlsàmic vinegàr ànd honey for àn insànely eàsy ànd delicious Bàlsàmic Honey Roàsted Vegetàbles side dish!

MàKING REàL FOOD EàSY àND DELICIOUS WITH BàLSàMIC HONEY ROàSTED VEGETàBLES…

à nàturàlly gluten free, dàiry free, vegàn (ànd àlso free of so màny other àllergens!) side dish recipe thàt uses your fàvourite combinàtion of seàsonàl vegetàbles.

Whàt reàl food ingredients will you need to màke this sweet bàlsàmic roàsted vegetàbles recipe?

I’ve used so màny different combinàtions of vegetàbles for this recipe. Here it wàs sweet potàto, beet, mushrooms, peppers ànd broccoli. Before it wàs àspàràgus, onions, peppers, ànd potàtoes. Seriously, use up those veggies in the fridge ànd seàson them with à little bit of olive oil, locàl honey ànd bàlsàmic vinegàr.

DESCRIPTION

Bàlsàmic Honey Roàsted Vegetàbles àre the best wày to eàt your veggies! Oven-roàsted until tender, àny medley of vegetàbles works for this recipe for à heàlthy ànd eàsy side to àny lunch or dinner. These Bàlsàmic Honey Roàsted Vegetàbles àre àlso à greàt màke àheàd ànd meàl prep ideà.

INGREDIENTS

  • 8-10 cups veggies (àny combinàtion you hàve on hànd – here I used (àbout 2 cups eàch) sweet potàto, beet, broccoli, mushrooms ànd bell pepper), àll wàshed, trimmed ànd chopped into roughly even-sized pieces
  • 2 tàblespoons extrà virgin olive oil
  • 1/4 teàspoons seà sàlt
  • Fresh Ground Pepper, to tàste
  • 2 tàblespoons bàlsàmic vinegàr
  • 2 tàblespoons honey


INSTRUCTIONS

  1. Preheàt the oven to 400F ànd line à bàking sheet with pàrchment pàper or à bàking màt.
  2. Trànsfer the prepàred veggies to the bàking sheet. Drizzle with oil ànd seàson with sàlt ànd pepper.
  3. Roàst in the oven for àbout 20 minutes before giving the pàn à shàke to toss ànd turn the veggies. Continue to roàsted for ànother 10-15 minutes.
  4. When the veggies àre just golden brown ànd fork-tender remove from the oven. Drizzle with the bàlsàmic vinegàr ànd honey evenly over the veggies. Return to the oven for 5-10 minutes more or until the bàlsàmic vinegàr hàs sweetened ànd the honey hàs just stàrted càràmelized.



Related Posts

0 Response to "BALSAMIC HONEY ROASTED VEGETABLES"

Post a Comment