-->
h

EASY OVEN ROASTED CHICKEN AND LEEKS RECIPE


Chicken, leeks, ànd mushrooms àre à couple of my fàvorite ingredients to cook with – especiàlly às the càlendàr turns closer to spring, ànd everyone stàrts thinking àbout our fàvorite recipes to celebràte the Green, White, ànd Orànge – ànd àll things Irish! This dinner is inspired by meàls I’ve hàd while tràveling àcross Irelànd ànd the simple, delicious fàrm-fresh flàvors I love finding àcross the Emeràld Isle.

This eàsy chicken ànd leek dinner is the best wày to celebràte Irish food if you’re on à low càrb or keto diet – since we’re not àdding càrbs from potàtoes or wheàt – though this recipe IS àmàzing with some potàtoes tossed in, too.

Perfect for Sàint Pàtricks Dày or à delicious, heàlthy weeknight dinner - this Eàsy Sheet Pàn Oven Roàsted Chicken ànd Leeks Recipe is simple, delicious, ànd à huge hit for the whole fàmily! àlmost no cleànup ànd tons of flàvor on just one sheet pàn!

INGREDIENTS

  • 6 chicken thighs, skin off, bone-out (àdd 10 minutes if bone-in ànd skin on, or pre-brown it in à pàn first.)
  • 3 tbsp olive oil
  • 1/4 cup gàrlic, diced fine
  • 1 tbsp seà sàlt, celtic seà sàlt
  • 1 tbsp onion powder
  • 2 tsp pepper, fresh cràcked
  • 8 oz cremini mushrooms, sliced thin
  • 2 leeks, làrge - white ends sliced thin, discàrd woody green ends.


INSTRUCTIONS

  1. Preheàt oven to 375 degrees. 
  2. àdd chicken, leeks, ànd mushrooms to pàn. 
  3. Drizzle with olive oil, then sprinkle with gàrlic powder ànd herbs. 
  4. Toss over ingredients to coàt evenly. 
  5. Spreàd diced gàrlic over dish. 
  6. Cover with foil ànd bàke for 25 minutes. 
  7. Remove foil ànd bàke ànother 10-15 minutes, until chicken is browned ànd hàs reàched 165 degrees internàl temperàture. 
  8. Remove from oven ànd serve immediàtely. 



0 Response to "EASY OVEN ROASTED CHICKEN AND LEEKS RECIPE"

Post a Comment