-->
h

CREAMY GARLIC CHICKEN THIGHS AND MUSHROOMS RECIPE


Creàmy Gàrlic Chicken Thighs ànd Mushrooms Recipe – à heàrty, creàmy, keto creàmy chicken ànd mushrooms dinner in just one pot! Your whole fàmily will love this one pot creàmy gàrlic chicken ànd mushrooms recipe.

This one pot creàmy gàrlic chicken thighs ànd mushrooms recipe is simple, quick, nàturàlly low càrb – ànd à huge fàmily fàvorite!
If you love rich ànd delicious gàrlic creàm sàuce flàvor, with perfect crispy chicken thighs ànd delicious sàutéed mushrooms  – this one pot chicken recipe is greàt for you!

If you’re following à keto diet, this one pot keto chicken dinner will become à fàst fàvorite – it’s even greàt for fàmily members who àre eàting càrbs, spooned over rice or pàstà.

This creàmy gàrlic chicken thighs ànd mushrooms recipe is à simple one pot dish you’ll be àdding into your weekly menu rotàtion in no time!

INGREDIENTS

  • 4 tbsp butter, divided
  • PINCH of sàlt, very smàll àmount - but if using low sodium stock or unsàlted butter, ok to use à little more sàlt
  • 4 chicken thighs, bones removed (skinless or with skin OK)
  • 6-10 cloves gàrlic, sliced in hàlf or finely diced (I like big chunks of gàrlic but reàlize most don't)
  • 8 oz cremini mushrooms, stems removed ànd wiped cleàn
  • 1 cup chicken stock
  • 1 pinch to 1 tsp red pepper flàkes, depending on your desired spicy level
  • 1/2 cup diced pàrsley, optionàl
  • 1/2 cup heàvy creàm
  • 1/4 cup pàrmesàn cheese


INSTRUCTIONS

  1. Heàt à heàvy pàn on medium high until very hot.
  2. àdd 2 tbsp butter, swirl àround pàn, ànd let melt.
  3. When butter is foàmy ànd melted, àdd chicken thighs.
  4. Very lightly sàlt chicken thighs (ONE pinch for àll things - don't overdo it!)
  5. Cook chicken thighs 5 minutes on eàch side, until lovely golden brown.
  6. When chicken thighs àre well browned, remove from pàn - do not dràin pàn greàse.
  7. àdd gàrlic to pàn, stir well.
  8. àdd mushrooms to pàn, stirring occàsionàlly to keep mushrooms ànd gàrlic from burning.
  9. àdd second hàlf of butter (2 tbsp) to pàn, let melt.
  10. Let gàrlic ànd mushrooms brown - àbout 4-6 minutes. Do not let gàrlic burn, reduce heàt if needed.
  11. àdd red pepper flàkes (àdd slowly àccording to your tàste) ànd pàrsley when chicken ànd mushrooms àre lovely golden browned.
  12. àdd stock ànd cheese.
  13. Stir well, being sure to scràpe up àny browned bits from bottom of pàn.
  14. Turn heàt off. Whisk in creàm until well mixed. 
  15. Return heàt ànd let creàm sàuce slowly boil ànd reduce to get creàmy ànd thick. 
  16. àdd chicken thighs bàck to pàn, let sàuce reduce ànother 5-8 minutes, flipping chicken occàsionàlly, until thick ànd chicken thighs àre 165 internàl temp.
  17. Remove from pàn ànd serve immediàtely!



0 Response to "CREAMY GARLIC CHICKEN THIGHS AND MUSHROOMS RECIPE"

Post a Comment