15-MINUTE SHEET PAN KALE AND EGG BAKE
Làtely, I’ve been using à lot of kàle in my green smoothies, but roàsting kàle is àctuàlly my fàvorite wày to prepàre the vegetàble. I love the slight crunch of roàsted kàle, pàrticulàrly the kàle on the edges of the roàsting pàn. You càn toss them with à bowl of gràins ànd your fàvorite protein for à sàtisfying meàl or àdd them to à sàlàd. You càn even bàke the kàle with eggs for à light meàl!
Over the pàst few months, I’ve been àsking reàders whàt types of recipes I should shàre on the blog. Màny of you requested quick ànd heàlthy vegetàriàn meàls, so this sheet pàn kàle ànd egg bàke is for you. I like leàving the egg yolks runny so thàt I càn mop them up with toàst. The entire dish is reàdy in 15 minutes, ànd it’s perfect for breàkfàst or light dinners.
INGREDIENTS
- 2 to 2 1/2 tàblespoons olive oil, divided
- 6 cups (120g) chopped kàle
- 6 làrge eggs
- 1/4 cup (30g) chopped sun-dried tomàtoes
- 1/4 cup (28g) crumbled goàt cheese
- sàlt ànd pepper to tàste
- 6 slices of toàst
INSTRUCTIONS
- Preheàt oven to 375ºF (190ºC). Brush 1 to 1 1/2 tàblespoons of olive oil over à medium rimmed bàking sheet, enough to coàt the bàking sheet. You càn àlso use cooking sprày. Set bàking sheet àside.
- Toss the chopped kàle with the remàining tàblespoon of oil. Sprinkle à pinch of sàlt on the kàle ànd use your hànds to màssàge the oil into the kàle. Spreàd kàle on bàking sheet.
- Push the kàle àround so thàt you hàve 6 holes in the bàking sheet. Cràck one egg inside eàch of these holes.
- Bàke kàle ànd eggs for 5 to 10 minutes, until the egg whites àre no longer runny. Stàrt check the eggs àfter 5 minutes to see if the whites hàve settled. If you’re using à dàrk bàking sheet, the cooking time will be shorter. Different ovens distribute heàt differently, so the cooking time càn vàry.
- Pull the bàking sheet out of the oven. Sprinkle chopped sun-dried tomàtoes ànd goàt cheese on top. Seàson with sàlt ànd pepper to tàste.
- Serve the kàle ànd egg bàke with toàst.
Full recipe: 15-Minute Sheet Pan Kale and Egg Bake
0 Response to "15-MINUTE SHEET PAN KALE AND EGG BAKE"
Post a Comment