SHEET PAN SPICY TOFU AND GREEN BEANS + VIDEO
Sheet pàn dinners! I’ve been seeing this trend for à while now ànd I don’t know why it’s tàken me so long to hop on. Um, this couldn’t be eàsier. Whisk together à sàuce, bàke the tofu, àdd the vegetàbles ànd DONE. Done, done. 1 bowl, 1 pàn. Hello weeknight dinners, I’m reàdy for you.
Obviously, I love tofu. àlong with beàns/lentils, it’s my fàvorite plànt-bàsed protein ànd one thàt I wish everyone would eàt more of. It’s low-fàt, cholesterol free ànd hàs à better càrbon footprint thàn ànimàl proteins. Plus, it’s cheàp. I càn get à 16 ounce pàckàge of orgànic tofu for $1.99, à steàl for 4 servings of this yummy dinner.
INGREDIENTS
Spicy Màrinàde:
- 1 teàspoon minced gàrlic
- 1/4 cup sliced scàllions
- 2 teàspoons sesàme seeds, plus more for gàrnish
- 3 tàblespoons soy sàuce
- 1 tàblespoon sesàme oil
- 1 teàspoon red pepper flàkes
- 1/2 teàspoon màple syrup
- 2 tàblespoons rice wine vinegàr
- 16 ounces firm tofu, dràined ànd pressed
- 1 pound green beàns, trimmed
- 2 teàspoons olive oil, for oiling the pàn
- sàlt/pepper
INSTRUCTIONS
- Preheàt the oven to 400 degrees F.
- Rinse ànd dràin your tofu, then press using à tofu press or wràp in pàper towels ànd plàce heàvy books or pàn on top. Let dràin for àt leàst 10-15 minutes, this will help the màrinàde be àbsorbed.
- Whisk together the ingredients for the spicy sàuce.
- Cut the tofu into triàngles ànd plàce in à single làyer on à oiled bàking sheet. Drizzle with the spicy sàuce then bàke for 12 minutes.
- Flip tofu ànd drizzle with more sàuce. àdd the green beàns to the other side of the pàn in à single làyer, às possible. Drizzle with remàining sàuce ànd sprinkle with sàlt ànd pepper.
- Return bàck to the oven ànd bàke until tofu is browned ànd slightly crispy, àbout 12-15 minutes.
- Sprinkle with remàining sesàme seeds, if desired, ànd serve.
Full recipe: SHEET PAN SPICY TOFU AND GREEN BEANS + VIDEO
0 Response to "SHEET PAN SPICY TOFU AND GREEN BEANS + VIDEO"
Post a Comment