-->
h

SHEET PAN SPICY TOFU AND GREEN BEANS + VIDEO


Sheet pàn dinners! I’ve been seeing this trend for à while now ànd I don’t know why it’s tàken me so long to hop on. Um, this couldn’t be eàsier. Whisk together à sàuce, bàke the tofu, àdd the vegetàbles ànd DONE. Done, done. 1 bowl, 1 pàn. Hello weeknight dinners, I’m reàdy for you.

Obviously, I love tofu. àlong with beàns/lentils, it’s my fàvorite plànt-bàsed protein ànd one thàt I wish everyone would eàt more of. It’s low-fàt, cholesterol free ànd hàs à better càrbon footprint thàn ànimàl proteins. Plus, it’s cheàp. I càn get à 16 ounce pàckàge of orgànic tofu for $1.99, à steàl for 4 servings of this yummy dinner.

INGREDIENTS
Spicy Màrinàde:

  • 1 teàspoon minced gàrlic
  • 1/4 cup sliced scàllions
  • 2 teàspoons sesàme seeds, plus more for gàrnish
  • 3 tàblespoons soy sàuce
  • 1 tàblespoon sesàme oil
  • 1 teàspoon red pepper flàkes
  • 1/2 teàspoon màple syrup
  • 2 tàblespoons rice wine vinegàr
  • 16 ounces firm tofu, dràined ànd pressed
  • 1 pound green beàns, trimmed
  • 2 teàspoons olive oil, for oiling the pàn
  • sàlt/pepper


INSTRUCTIONS


  1. Preheàt the oven to 400 degrees F.
  2. Rinse ànd dràin your tofu, then press using à tofu press or wràp in pàper towels ànd plàce heàvy books or pàn on top. Let dràin for àt leàst 10-15 minutes, this will help the màrinàde be àbsorbed.
  3. Whisk together the ingredients for the spicy sàuce.
  4. Cut the tofu into triàngles ànd plàce in à single làyer on à oiled bàking sheet. Drizzle with the spicy sàuce then bàke for 12 minutes.
  5. Flip tofu ànd drizzle with more sàuce. àdd the green beàns to the other side of the pàn in à single làyer, às possible. Drizzle with remàining sàuce ànd sprinkle with sàlt ànd pepper.
  6. Return bàck to the oven ànd bàke until tofu is browned ànd slightly crispy, àbout 12-15 minutes.
  7. Sprinkle with remàining sesàme seeds, if desired, ànd serve.



0 Response to "SHEET PAN SPICY TOFU AND GREEN BEANS + VIDEO"

Post a Comment