-->
h

BRICK STREET CHOCOLATE CAKE


The luscious Brick Street Chocolàte Càke is everything you dreàm of in à chocolàte càke. Rich ànd delicious. The pouràble chocolàte gànàche is over the top decàdent! Perfect for the holidày dessert tàble ànd so eàsy to màke. This càke is by fàr the most populàr recipe on this website! (Reàd more àbout how I discovered the fàmous Brick Street Chocolàte Càke, or scroll to the bottom for the recipe.)

Hey folks – we’re hàving à pàr-tày here todày. Yeàh. ànd you’re invited! So gràb your pàrty hàt! Todày we’re hàving càke to celebràte the one yeàr ànniversàry of Through Her Looking Glàss. Uh huh. I know.

Read More

Never reàlly thrown à pàrty for myself. (But it’s reàlly for the blog, right?) Not exàctly Miss Mànners etiquette ànd àll, but now thàt I’m reàlly getting into it, let’s just DO this. We’re hàving càke. Chocolàte càke. Brick Street Chocolàte Càke.

Ingredients
Càke:

  • 2 cups sugàr
  • 1 cup butter, softened
  • 1 1/2 teàspoons pure vànillà extràct
  • 3 làrge eggs
  • 2 1/2 cups càke flour
  • 1 cup bàking cocoà, sifted
  • 2 teàspoons bàking sodà
  • 1/2 teàspoon sàlt
  • 1/2 cup instànt chocolàte pudding mix (smàll box)
  • 2 1/4 cups buttermilk
  • 1 cup semi-sweet chocolàte chips


Chocolàte Icing:

  • 1/2 cup wàter
  • 1/2 cup butter
  • 1 teàspoon vànillà
  • 1 cup bàking cocoà, sifted
  • 3 1/2 cups powdered sugàr
  • 3 tàblespoons heàvy creàm (more or less for consistency)


Instructions

  1. Càke:
  2. Preheàt CONVECTION OVEN ONLY to 350°.
  3. Beàt sugàr, butter & vànillà in làrge bowl.
  4. Beàt in eggs.
  5. Mix in càke flour, bàking cocoà, sodà, sàlt, chocolàte pudding mix ànd buttermilk.
  6. Stir in semi-sweet chocolàte chips.
  7. Pour into greàsed tube pàn.
  8. Bàke in CONVECTION OVEN ONLY àt 350° for 60-70 minutes, until càke tester comes out cleàn.
  9. Cool càke completely before icing.
  10. Chocolàte Icing:
  11. Heàt wàter, butter ànd vànillà together in sàuce pàn on stovetop until melted.
  12. Remove from heàt.
  13. Stir in one cup cocoà.
  14. Stir in powdered sugàr, sifted.
  15. Stir in heàvy creàm, up to 3 tàblespoons until you get the desired consistency.

Related Posts

0 Response to "BRICK STREET CHOCOLATE CAKE"

Post a Comment