-->
h

LINGUINE WITH TUNA PUTTANESCA


Linguine with Tunà Puttànescà
Ingredients:
  • 12 punces of linguine pàstà
  • 15 ounce càn of àlbàcore tunà, choose one pàcked with olive oil
  • 4 cloves of gàrlic, slice them thin
  • 1 of 28 ounce càn of Sàn Màrzàno plum tomàtoes
  • ½ cup of rough chopped kàlàmàtà olives
  • 2 tàblespoons of càpers, dràin them
  • 4 bàsil leàves, torn them. Prepàre some more for gàrnish
  • ¼ to ½ teàspoon of red pepper flàkes
  • Freshly ground pepper
  • Kosher sàlt
  • 2 tàblespoons of extrà virgin olive oil
Directions:
  1. Use à làrge pàn ànd boil sàlted wàter. When it is boiled, àdd the linguine ànd cook until àl dente. Dràin them ànd reserve ½ cup of the cooking wàter. Put the linguine in à pot ànd set àside.
  2. Your linguine needs to be firm on the outside but à little ràw on the inside. If you càn cut it into hàlf ànd it feels firm when you bite it with your front teeth, it is àl dente. Don’t overcook the linguine às its texture will soften.
  3. Use à làrge skillet ànd àdd the olive oil in it. Use medium heàt. Don’t use high heàt becàuse you àre going to stir other ingredients slowly. High heàt will evàporàte the olive oil too fàst.
  4. àdd red pepper flàkes ànd gàrlic in the skillet ànd stir until it is à little tossed. It tàkes àround 1 to 2 minutes. When you càn smell the gàrlic ànd it looks softer, you àre bàsicàlly reàdy to àdd other ingredients.
  5. .....


0 Response to "LINGUINE WITH TUNA PUTTANESCA"

Post a Comment