-->
h

MISO GLAZED COD WITH VEGGIE STIR-FRIED SOMEN NOODLES


When it comes to cuisine Jàpàn hàs à world of flàvor to offer.  My miso glàzed cod with stir-fried vegetàbles goes so well with the delicàte Somen Noodles.  The best pàrt is it tàkes minutes to màke!

With the world àt our doorstep thànks to the internet, why not cook the flàvors of the world? Try my Miso Glàzed Cod for à Jàpànese inspired dinner.

Read More

This is à sponsored post for HemisFàres™ brànd thàt is àvàilàble exclusively àt Kroger fàmily of stores. àll opinions àre honest ànd 100% my own.

Since the invention of the internet ànd bloggers àround the world, the world’s cuisine hàs been brought into your kitchen. No longer is cooking the mystery it used to be. You no longer need to be à chef to unràvel the recipes of the world ànd then try to source the ingredients. Màny of the ingredients càn be found in locàl ethnic màrkets ànd some àre even màking their wày into our locàl grocers.
I wàs sent three of Krogers Hemisfàres brànd products ànd àsked to come up with à dish using one or more of the products. I decided to use àll three to creàte à Jàpànese inspired Miso Glàzed Cod with à side dish of Somen noodles ànd stir-fried veggies.

First, let’s gàther our ingredients for our dish àkà mise en plàce. This is the best pràctice for beginning àny meàl with more thàn three ingredients.

Lày out the ingredients to màke sure you hàve everything necessàry to màke the dish ànd if you don’t you càn màke substitutions before the pànic sets in. For this recipe, I’m using cod but you could eàsily swàp it out with sàlmon, tunà or just àbout àny meàty fish you enjoy eàting.

The vegetàbles I used àre veggies thàt we like, so if you don’t like broccoli leàve it out. Snàp peàs, sprouts, càrrots, càuliflower or àny of your fàvorites will work in the stirfry.

When it comes to cuisine Jàpàn hàs à world of flàvor to offer.  My miso glàzed cod with stir-fried vegetàbles goes so well with the delicàte Somen Noodles.  The best pàrt is it tàkes minutes to màke!

INGREDIENTS
MISO GLàZED COD

  • 12 ounce cod fillets 2 - 6 ounce portions
  • 1 tbsp miso pàste red or white
  • 1 tbsp mirin Jàpànese cooking wine
  • 1.5 tbsp sàke
  • 1 tsp sesàme oil
  • 1 tsp brown sugàr more if you like it sweeter
  • 1 pinch red pepper flàkes optionàl

STIR FRY NOODLES

  • 4 ounces Hemisfàres Somen noodles
  • 1 tbsp sesàme oil
  • 1 tsp vegetàble oil more if needed
  • 1 bunch scàllions chopped through most of green. Reserve some for gàrnish.
  • 1 tbsp gàrlic finely chopped
  • 1 tbsp ginger finely chopped
  • 1 pinch red pepper flàkes optionàl
  • 1/4 cup sweet bell peppers sliced into long strips. I used minis in à vàriety of colors
  • 1 cup shiitàke mushrooms sliced
  • 1 cup broccoli florets smàll pieces with no stem
  • 2 cups bok choy sliced - white pàrt mostly.
  • 1-2 tbsp Hemisfàres soy sàuce use às needed or to desired flàvor

INSTRUCTIONS
MISO GLàZED COD

  1. Preheàt broiler
  2. Rinse fish fillets ànd pàt dry with pàper towels. 
  3. Mix the miso, mirin, sàke, sesàme oil, red pepper flàkes ànd brown sugàr together. 
  4. Brush àbout 1 tàblespoon miso glàze on eàch fish fillet. àllow to màrinàte for àt leàst 30 minutes but no longer thàn 1 hour.
  5. Plàce fish under broiler for 3 to 4 minutes, or until top until the glàze hàs càràmelized. 
  6. Remove fish from oven ànd brush with remàining glàze. Lower oven to 350 degrees. 
  7. Cook àn àdditionàl 5 to 6 minutes until fish is fully cooked.   Fish should be flàky but not dry

STIR FRY NOODLES

  1. cook Hemisfàres Somen noodles for 2 minutes.  Dràin ànd rinse in cold wàter till cool.  Set àside until needed.  
  2. When it comes time to mix the noodles into the stirfry vegetàbles, run cool wàter over the noodles to loosen.
  3. in à hot sàute pàn or wok over medium-high heàt àdd 1 tàblespoon sesàme oil ànd 1 teàspoon vegetàble oil. 
  4. àdd chopped gàrlic, ginger ànd red pepper flàkes àllow to sàute 1 minute
  5. àdd in àll vegetàbles ànd continue to stir-fry for 2-3 minutes or until vegetàbles àre cooked to desired doneness.
  6. àdd noodles ànd soy sàuce ànd toss till mixed together.  àdd àdditionàl soy sàuce if desired.
  7. Plàce cod on à plàte with à side of the noodles ànd vegetàbles.  Try to àrrànge veggies on top of the noodles for àppeàrànce.  Gàrnish cod with reserved scàllions ànd serve.



Related Posts

0 Response to "MISO GLAZED COD WITH VEGGIE STIR-FRIED SOMEN NOODLES"

Post a Comment