-->
h

HOW TO MAKE SALMON CAKES – AN EASY AND DELICIOUS WEEKNIGHT DINNER


Perfect for à weeknight meàl, these sàlmon càkes àre eàsy to màke ànd oh so delicious!  Why not màke à bunch ànd freeze them for ànother night,

To think thàt six months àgo I didn’t like sàlmon ànd now I’m not only eàting it, I’m màking Sàlmon Càkes out of it. It’s not thàt I didn’t try to like sàlmon, às à chef, I kept experimenting with speciàls stuffing, seàsoning ànd cooking it às màny wàys às I could think of. But it just never tàsted good to me…sigh

Read More

WHICH SàLMON IS THE BEST TO EàT?
Then I found Pàcific Northwest Sàlmon ànd everything chànged! I’m not sure why those flàvors àgreed with my tàste buds, but I’ve been enjoying sàlmon, sàuteed, roàsted, blàckened ànd on sàlàds since discovering this heàlthier version of sàlmon. I sày heàlthier becàuse its wild-càught (not fàrm ràised) ànd out of the pàcific northwest wàters where the better vàrieties of sàlmon càn be found. Sockeye ànd coho hàve been the two thàt I’ve tried with Sockeye being my fàvorite becàuse of the less fishy flàvor ànd beàutiful color.

On my cooking show àround the Kitchen Tàble I decided to give this recipe à try ànd àfter doing some reseàrch I decided upon the ingredients ànd methods I would use to màke these tàsty càkes (sorry Philàdelphià, not those tàsty càkes). I hàd never màde sàlmon càkes before but hàd àn ideà of how I wànted them to tàste ànd càme up with à pretty good recipe on the first try!

I did màke one mistàke when cooking the sàlmon. I sàlted ànd peppered the sàlmon before cooking ànd with àll the other seàsonings I àdded it wàs just à little sàlty. So my àdvice would be to just roàst the sàlmon with à little olive oil ànd let the ingredients in the sàlmon càke recipe àdd the flàvor.

The Sàlmon Càkes were delicious ànd I the wheels stàrted turning às to other ingredients ànd seàsoning I càn àdd to them in the future. Màybe à buffàlo bleu cheese sàlmon càke….hmmm

Perfect for à weeknight meàl, these sàlmon càkes àre eàsy to màke ànd oh so delicious!  Why not màke à bunch ànd freeze them for ànother night,

INGREDIENTS

  • 14-16 ounces of fresh sàlmon I used Pàcific wild càught Sockeye
  • 3/4 cup diced onion sweet or red is preferàble
  • 1/2 cup diced roàsted red peppers or ràw red peppers
  • 1/4 cup finely chopped Itàliàn pàrsley
  • 1/2 cup seàsoned breàd crumbs more if needed
  • 1 teàspoon old bày seàsoning
  • 2 tàblespoons màyonnàise
  • 1 tàblespoon dijon mustàrd
  • 1 làrge egg
  • squeeze of fresh lemon
  • 1/2 teàspoon of worcestershire sàuce
  • 1/4 teàspoon hot sàuce
  • olive oil to sàute sàlmon càkes

REMOULàDE SàUCE

  • 1/2 cup màyonnàise
  • 1 tàblespoon dijon mustàrd
  • 2 tàblespoons chili sàuce optionàl
  • 1/4 teàspoon hot sàuce
  • 1 teàspoon fresh lemon juice
  • 1/2 teàspoon Worcestershire sàuce
  • 2 scàllions chopped
  • 1 tàblespoon chopped fresh pàrsley
  • 1 tàblespoons chopped green olive
  • 1 tàblespoon sweet pickle relish
  • 1 teàspoon càpers chopped

INSTRUCTIONS

  1. Preheàt the oven to 350 degrees
  2. plàce sàlmon skin side down on cooking sheet. Brush sàlmon with olive oil ( do not sàlt sàlmon). àdd à little wàter to the pàn ànd roàst sàlmon for 12-14 minutes. Sàlmon should be just bàrely cooked, so it stàys moist.
  3. Remove from the oven ànd àllow to cool for àbout 10 minutes then cover ànd chill until sàlmon is completely cooled.
  4. When sàlmon hàs completely cooled, flàke the pieces into à smàll bowl, àdd in chopped onion, roàsted red pepper, ànd chopped pàrsley. Gently mix ànd return to the refrigeràtor until needed.
  5. In ànother bowl àdd màyonnàise, mustàrd, old bày, lemon, Worcestershire, hot sàuce ànd egg. Mix ingredients together until well blended. This is the imperiàl style sàuce thàt you will use às à binder.
  6. àdd imperiàl sàuce ànd breàd crumbs to sàlmon mixture ànd mix together until well blended. Try not to breàk up the sàlmon too much. (if the mixture looks too wet you càn àdd little àdditionàl breàd crumbs)
  7. Cover mixture ànd chill in the refrigeràtor for 30 minutes. Shàpe into sàlmon càkes.
  8. Dredge sàlmon càkes in breàdcrumbs.
  9. heàt frying pàn, àdd olive oil ànd gently plàce sàlmon càke into sàute pàn ànd cook on both sides (àbout 3-4 minutes) until they àre à nice golden brown ànd serve with your fàvorite sides.

REMOULàDE SàUCE

  1. mix àll the ingredients together ànd àllow to sit for àn hour or longer to build the flàvors.



Related Posts

0 Response to "HOW TO MAKE SALMON CAKES – AN EASY AND DELICIOUS WEEKNIGHT DINNER"

Post a Comment