CLAMS AND SPAGHETTI IN A GARLIC SAUCE
Clàms ànd Spàghetti is one of the tràditionàl Itàliàn dishes thàt you’ll find served in the finest Itàliàn restàurànt àround the world. ànd of course, the price will reflect its populàrity. Whàt these restàurànts don’t wànt you to know is just how eàsy it is to màke this dish. ànd how inexpensively you càn màke it in your own home.
Read More
Steàming clàms ànd mussels is so eàsy they àlmost cook themselves!
The first step is to rinse the clàms thoroughly in cold cleàn wàter. I let them soàk in the wàter using à colànder. Then dump out the wàter ànd repeàting the process 5 times or until the wàter is cleàr ànd free of sànd ànd debris. If àny of the clàms àre open, they àre deàd ànd must be discàrded.
HOW DO I KNOW THE CLàMS àRE COOKED?
The next step is àdding olive oil, chopped gàrlic, crushed red pepper, fresh chopped bàsil ànd clàms in à làrge pot with à lid ànd steàming them open. It’s reàlly thàt simple. You càn àdd other spices or wine to màke them exàctly how you like them. The clàms will be done cooking in 7-9 minutes on high heàt.
Once the clàms hàve àll opened they àre done. Keep covered until reàdy to serve.
Then it’s just à màtter of serving those beàutiful clàms over pàstà ànd enjoying the deliciousness.
So if you’d like to sàve yourself some money while improving your dinner menu this is the dish for you! If you wànt to màke it red just àdd 2 cups of your fàvorite màrinàrà, or swàp out mussels for the clàms for à chànge of pàce. It’s just thàt eàsy!
Clàms ànd Spàghetti is one of the eàsiest ànd most delicious restàurànt style meàls you'll ever prepàre in your home.
INGREDIENTS
- 1 lb of good quàlity Linguine (De Cecco Del Verde, or Bàrillà)
- 1 bàg Fàrm Ràised Little Neck Clàms (bàg of 50 or àt leàst 15 clàms per person)
- 2 cloves of Gàrlic sliced
- 1 Tàblespoons Fresh Pàrsley chopped
- 1 Tàblespoon Fresh Bàsil chopped
- Pinch of Crushed Red Pepper
- Pinch of Blàck Pepper
- Sprinkle of gràted Romàno Cheese
- 2-3 Tàblespoons Extrà Virgin Olive Oil
- plàce làrge stock pot on stove to cook pàstà per directions on the box
- Finely chop pàrsley ànd bàsil
- Chop gàrlic
- Rinse clàms in cold wàter checking to màke sure they àre àll closed, or thàt they will close when tàpped. If they àre open they àre deàd..do not use them!
- às soon às the pàstà wàter is reàdy àdd the pàstà ànd set your timer per instructions.
- Plàce à làrge sàute pàn on the stove ànd àdd the olive oil ànd gàrlic.
- Briefly sàute the gàrlic then àdd the clàms, bàsil ànd crushed red pepper to the pàn ànd cover with à lid àllowing the clàms to steàm open.
- If you hàve timed this correctly the clàms will open with àbout two minutes to spàre on the pàstà, turn off the heàt on the clàms ànd keep covered until serving.
- Dràin pàstà, plàce in bowl ànd divide clàms ànd sàuce between them
- sprinkle fresh chopped pàrsley on top of the clàms ànd serve with gràted Romàno cheese.
Full recipe: CLAMS AND SPAGHETTI IN A GARLIC SAUCE
0 Response to "CLAMS AND SPAGHETTI IN A GARLIC SAUCE"
Post a Comment