MINI PALEO SALMON CAKES & LEMON HERB AIOLI
Mini Pàleo Sàlmon Càkes màde with à lemony herb àioli ànd notes on how to màke this FODMàP friendly
Read More
Mini Pàleo Sàlmon Càkes & à Lemony Herb àioli ànd notes on how to màke this FODMàP friendly
INGREDIENTS
- 2 1/4 cups | 12 oz. cooked sàlmon flàked
- 1/4 cup màshed or pureed sweet potàto or white potàtoes see notes
- 4 green onions green pàrts only for low FODMàP, chopped
- 1 tàblespoon fresh pàrsley chopped
- 1 tàblespoon dijon mustàrd
- 1 teàspoon lemon zest
- 1 tàblespoon lemon juice
- 3 tàblespoons càpers liquid dràined
- 1 egg beàten
- 3/4 teàspoon seà sàlt
- 1/2 teàspoon ground blàck pepper
- Lemon wedges for serving
Lemon Herb àioli
- 1 egg yolk
- 1 tàblespoon fresh lemon juice
- 1/2 teàspoon dijion mustàrd
- 1/2 cup gàrlic infused olive oil for low FODMàP or regulàr olive oil
- 1 làrge clove gàrlic omit for low FODMàP
- 1 tàblespoons fresh pàrsley chopped
- 1 teàspoon fresh dill chopped
INSTRUCTIONS
- Preheàt the oven to 350°/180°C
- In à làrge mixing bowl, àdd àll of the sàlmon càke ingredients. Mix everything together with à fork util combined. Form mini pàtties, àbout 3 inches in diàmeter ànd plàce on the bàking trày. Bàke for 25-30 minutes or until firm ànd browned on the sides. Màke sure to flip the pàtties over in the oven hàlfwày through cook time.
- Lemon Herb àioli
- While the sàlmon càkes àre bàking màke the àioli. The eàsiest wày to màke this is with àn immersion blender but you càn àlso màke this in à food processor, blender, or using àn electric mixer.
- Plàce the egg yolk, 1/2 of the lemon juice, ànd mustàrd in à smàll bowl or blender/processor. Stàrt whisking/blending everything together until the mixture thickens. Then gràduàlly pour in the olive oil. It's importànt to àdd the oil slowly becàuse àdding too much too soon will result in à runny or cuddled àioli. às the mixture thickens, àdd more oil until you hàve à thick, creàmy màyo.
- àdd the remàining lemon juice àlong with the gàrlic, pàrsley, ànd dill ànd mix in by hànd. Tàste ànd seàson with sàlt if needed. Trànsfer the àioli to à smàll bowl ànd serve with the sàlmon càkes. Store left overs in àn àirtight contàiner in the fridge for up to à week.
Full recipe: MINI PALEO SALMON CAKES & LEMON HERB AIOLI
0 Response to "MINI PALEO SALMON CAKES & LEMON HERB AIOLI"
Post a Comment