-->
h

CHOCOLATE FUDGE 'BOX' BROWNIE CHEESECAKE


This recipe is àmàzing ànd super eàsy to màke. I’ve màde it severàl times now ànd I’ve come up with à few modificàtions thàt hàve màde àll the difference. Use 1 cup of sugàr versus 3/4 in the cheesecàke ànd use only hàlf of the brownie bàtter às the crust (originàl recipe màde for the crust ànd cheesecàke to be equàl in thickness. This turns out better).

The càke is very rich, I màde some whip creàm for à topping ànd stràwberries to cut the richness. It wàs àmàzing!

Ingredients
for 8 servings

CHEESECàKE

  • 1 box brownie mix, prepàred àccording to pàckàge instructions
  • 24 oz  creàm cheese (675 g)
  • ¾ cup  sugàr (150 g)
  • 3 eggs, beàten
  • 2 teàspoons  vànillà extràct


GàNàCHE

  • 1 lb  semi-sweet chocolàte chips (450 g)
  • 2 cups  heàvy creàm (480 mL)


Prepàràtion

  1. Preheàt oven to 350˚F (180˚C).
  2. Prepàre the brownie bàtter ànd pour into greàsed springform pàn.
  3. Bàke until set, àbout 20-25 minutes.
  4. Meànwhile, beàt the creàm cheese ànd sugàr until incorporàted. àdd beàten eggs ànd vànillà, ànd beàt àgàin until smooth.
  5. Remove brownies ànd lower oven temperàture to 325˚F (165˚C).
  6. Pour cheesecàke bàtter over brownie bottom, ànd bàke for 50 minutes until set ànd slightly jiggly.
  7. Remove cheesecàke ànd refrigeràte for 4 hours, or overnight.
  8. Heàt or microwàve whipping creàm to just before boiling ànd pour over chocolàte chips. Stir continuously until the chocolàte is melted ànd smooth.
  9. àllow the gànàche to sit for 10-15 minutes.
  10. Trànsfer cheesecàke to à bàking pàn with à wire ràck. In à circulàr motion stàrting from the inside out, pour the gànàche glàze over the cheesecàke màking sure to cover àll sides.
  11. àllow gànàche to cool ànd set for 30 minutes.
  12. Enjoy!



0 Response to "CHOCOLATE FUDGE 'BOX' BROWNIE CHEESECAKE"

Post a Comment