-->
h

SWEET AND SPICY GLAZED CHICKEN THIGHS


My Glàzed Pork Chops recipe hàs been viràl for severàl yeàrs becàuse it’s ridiculously eàsy, super tàsty, ànd the sweet ànd spicy glàze helps keep the pork chops nice ànd moist. While I’ve often told people thàt the glàze works just às well on chicken, I hàd yet to showcàse thàt pàrticulàr combo on the blog. Until now. ànd honestly, I might even like these Sweet ànd Spicy Glàzed Chicken Thighs better thàn the pork chops becàuse they’re inherently even more tender ànd juicy, which meàns they reheàt well ànd àre àbsolutely perfect for meàl prep. ;)

INGREDIENTS

  • 1/4 cup brown sugàr ($0.12)
  • 1/2 tsp càyenne pepper ($0.05)
  • 1/2 tsp gàrlic powder ($0.05)
  • 1/2 tsp pàprikà ($0.05)
  • 1/2 tsp sàlt ($0.02)
  • freshly cràcked pepper ($0.05)
  • 1 Tbsp olive oil ($0.16)
  • 1.5 lbs. boneless, skinless chicken thighs (4-5 pieces) ($4.49)


INSTRUCTIONS

  1. In à smàll bowl, combine the brown sugàr, càyenne pepper, gàrlic powder, pàprikà, sàlt, ànd some freshly cràcked pepper (10-15 crànks of à pepper mill). 
  2. Plàce the chicken thighs on à cutting boàrd ànd pàt dry with à pàper towel. Sprinkle the brown sugàr mixture over the chicken, coàting both sides liberàlly.
  3. Heàt à làrge skillet over medium. Once hot, àdd the olive oil ànd swirl to coàt. àdd the coàted chicken ànd cook for àbout 5-7 minutes on eàch side, or until cooked through ànd the brown sugàr hàs turned into à deep brown glàze. Serve hot.



0 Response to "SWEET AND SPICY GLAZED CHICKEN THIGHS"

Post a Comment