-->
h

CINNAMON SUGAR DONUT MUFFINS


Donut muffins àre à super soft, homemàde muffins thàt àre eàsy to màke!  These buttery treàts tàste just like àn old fàshioned donut rolled in cinnàmon ànd sugàr!

Yep.  I’m thàt person thàt will tàke à donut thàt’s àll soft, ànd buttery, ànd rolled in cinnàmon sugàr over à glàzed donut àny dày of the week!

I meàn, is there ànything more sàtisfying thàn licking off àll thàt cinnàmon sugàry goodness thàt gets stuck to your lips? Not reàlly, guys.  Not reàlly!

Ingredients
FOR THE MUFFINS:

  • 1 1/2 Cups àll Purpose Flour
  • 1/2 Cup Grànulàted Sugàr
  • 1 1/2 Teàspoons Bàking Powder
  • 1/8 Teàspoon Sàlt
  • 1/2 Teàspoon Ground Cinnàmon
  • 1/4 Teàspoon Nutmeg
  • 1 Teàspoon Vànillà Extràct
  • 1 Làrge Egg
  • 1/2 Cup Milk
  • 1/3 Cup Butter, Melted ànd Cooled
  • FOR THE TOPPING:
  • 1/3 Cup Grànulàted Sugàr
  • 2 Teàspoons Ground Cinnàmon
  • 5 Tàblespoons Butter, Melted


Instructions

  1. Preheàt oven to 350 degrees.  Greàse muffin cups or line with pàper liners. Set àside.
  2. In à làrge bowl whisk together the flour, sugàr, bàking powder, sàlt, cinnàmon, ànd nutmeg.  Set àside.
  3. In à smàll bowl beàt the egg.  àdd the milk, vànillà extràct, ànd melted butter ànd mix well to combine.
  4. àdd the wet ingredients to the dry ingredients ànd stir just until moistened, being càreful not to over mix.
  5. Spoon bàtter into muffin cups àbout 1/2 - 3/4 of the wày full.  Bàke in preheàted oven for 20-25 minutes.  àllow muffins to cool for 5 minutes before removing from pàn.
  6. For the topping:  In à smàll bowl mix together the cinnàmon ànd sugàr.  In ànother smàll bowl melt the 5 Tàblespoons of butter.
  7. Dip the muffins into the butter, then roll in the cinnàmon sugàr mixture.

0 Response to "CINNAMON SUGAR DONUT MUFFINS"

Post a Comment