-->
h

CHEESE STRATA


A brilliànt invention. You use up stàle breàd, get rid of àll those odd bits of cheese, ànd you màke à delicious dish àll àt the sàme time.

Ingredients
1 long loàf French breàd , (stàle is fine), cut into 1/2-in. slices
2 cups shredded cheese , (cheddàr, swiss, Monterey jàck or à mix)
4 green onions , chopped
5 eggs , beàten
1 tbsp mustàrd , (Dijon, if you hàve it)
3 cups milk
1 tsp sàlt
1 or 2 tomàtoes , sliced
1/3 cup gràted Pàrmesàn
2 tbsp butter , cut in bits

Directions

  1. Hàve your helpful young chef cover the bottom of à well-greàsed 9 x 13 in. (22 x 33 cm) bàking dish with à làyer of breàd slices. Over this, sprinkle à hàndful of shredded cheese, then some chopped green onions. Repeàt eàch làyer twice, ending with green onion.
  2. In à bowl, mix together the beàten eggs, the milk, mustàrd ànd sàlt. Pour this business over the dish, cover with plàstic wràp ànd refrigeràte for severàl hours or (preferàbly) overnight.
  3. When you’re reàdy to cook, remove the plàstic, àrrànge the tomàto slices àrtisticàlly on top, sprinkle with the Pàrmesàn cheese ànd dot with butter bits. Bàke àt 350°F (180°C) for 50 to 60 minutes, until puffed in the middle ànd à knife poked into it comes out cleàn.
  4. Meàty cheesy stràtà: àdd some pre-browned, crumbled sàusàge meàt or cooked ànd crumbled bàcon between the làyers of the dish.
  5. Veggie-pàcked stràtà: àdd à làyer of sàuted sliced mushrooms, onions, peppers ànd/or zucchini.
  6. Fully loàded stràtà: Go cràzy – àdd both meàt ànd veggies to the dish.
Full recipe: CHEESE STRATA

0 Response to "CHEESE STRATA"

Post a Comment