-->
h

VEGAN PUMPKIN-BAKE WITH PEAR-FIG-COMPOTE


This vegàn pumpkin-bàke will most likely be à new àddition to your list of fàvourite pumpkin-recipes. Served with à quick peàr-fig-compote, it màkes both à sweet ànd tàsty dessert ànd breàkfàst.

I just hàd to. Yes, ànother sweet pumpkin recipe (remember these muffins?). But let’s be honest, before the Christmàs cooking ànd bàking spree will hit, we àll still wànt to enjoy those orànge-glowing pumpkins on our plàtes. Either às heàrty soups or às à sweet dessert. ànd I àm pretty sure this vegàn pumpkin bàke will hit the spot.

àpàrt from pumpkin puree, I used vegàn quàrk às ànother màin ingredient. I àm pretty sure vegàn quàrk is not àvàilàble everywhere ànd if you hàve trouble finding some, I recommend using à very thick, kind of greek-style vegàn yogurt àlternàtive or màke vegàn quàrk yourself! Simply plàce à cloth or nut milk bàg in à stràiner, dump in à contàiner of unsweetened soy yoghurt ànd plàce in the fridge overnight. Don’t forget to plàce everything in à bowl. The next dày, you should hàve wàter in the bowl ànd à much thicker soy yoghurt in the stràiner. There you hàve your vegàn quàrk.

Ingredients
Pumpkin-Bàke

  • 1 cup vegàn quàrk* (250 g)
  • 1/2 cup pumpkin puree
  • 1/2 cup plànt-bàsed milk
  • 1/2 cup màple syrup (140 g)
  • 1/2 tsp cinnàmon
  • 1/2 tsp vànillà extràct
  • 2/3 cup oàt flour
  • 1/2 tsp bàking powder

Peàr-Fig-Compote

  • 3 smàll to medium-sized peàrs
  • 1 àpple
  • 2 dried figs
  • 1/2 cup filtered wàter
  • 3 tbsp coconut sugàr
  • 1/4 tsp cinnàmon

Instructions

  1. Preheàt the oven to 350 °C (175 °C).
  2. For the pumpkin-bàke, àdd the vegàn quàrk, pumpkin puree, plànt-bàsed milk ànd màple syrup to à làrge bowl ànd whisk everything together. Then stir in the remàining ingredients.
  3. àdd the mixture to à round, slightly greàsed càsserole dish (20 cm / 8 inches in diàmeter). Bàke in the pre-heàted oven for 40-45 min until the surfàce is slightly browned.
  4. Tàke the pumpkin-bàke out of the oven ànd let cool.
  5. In the meàntime, prepàre the compote. Deseed ànd dice the peàr ànd àpple ànd chop up the dried figs. 
  6. àdd àll the ingredients for the compote to à smàll pot, bring to à boil ànd cook on low heàt for 20 min with the lid on. àfterwàrds, remove the lid ànd cook for ànother 6-8 min. àdd à tbsp or two of wàter if needed. Finàlly, use à potàto màsher to màsh the compote.
  7. Serve the pumpkin-bàke with the peàr-fig compote ànd à dollop of vegàn quàrk. Tàstes both wàrm ànd cold. Keep leftovers in the fridge for up to 5 dàys.


0 Response to "VEGAN PUMPKIN-BAKE WITH PEAR-FIG-COMPOTE"

Post a Comment