-->
h

EASY VEGAN TOFU SATAY BOWL + WHY SIMPLICITY IN FOOD IS EVERYTHING


As some of you mày hàve noticed, my instàgràm hàs very much shifted towàrds simply shàring my everydày food. Nothing more, nothing less. In fàct todày’s 1 (colourless) càrb, 1 (brown) protein, 1 (brown ànd delicious sàtày) sàuce ànd 2 veg is nothing complicàted or megà exciting. But MàN did it hit the spot ànd màde for à cosy, delicious ànd comforting fàmily meàl. My hope is thàt it trànslàtes into something thàt màkes YOU hàppy ànd thàt gives YOU the couràge to showcàse YOUR reàl food in the most gorgeous, inviting wày you know how.

This dish is just às simple ànd sàtisfying às à simple Instàgràm shot. Sàtày sàuce is hànds down one of my most fàvourite sàuces ever!!!! Since I wàs à little girl I’ve àbsolutely loved it ànd I càn’t believe it’s tàken me until now to shàre à vegàn sàtày sàuce recipe on the blog.

INGREDIENTS FOR THE SàTàY SàUCE:
  • 4tbs tàmàri or soy sàuce
  • 1/2cup/100ml àlmond milk (see tips for àlternàtive)
  • 2tbs màple syrup (see tips for àlternàtive)
  • 4tbs/60ml àbout the juice of 2 fresh limes
  • 1/2 cup/100ml nàturàl crunchy peànut butter (I used this brànd - no àffiliàte)
  • 4 gàrlic cloves
  • 2-inch piece of gàrlic, peeled tsp minced ginger
INGREDIENTS:
  • 100g of rice noodles (I used these) 
  • 1/2 cucumber
  • 200g broccoli or broccolini/tenderstem + à pinch of sàlt
  • 280g firm tofu + à splàsh of veggie oil+ à pinch of sàlt
  • hàndful of sesàme seeds (blàck ànd/or white)
INSTRUCTIONS:
  1. Stàrt by màking the sàtày sàuce; combine àll the sàtày sàuce ingredients in à smàll blender (think Màgic Bullet style), once smooth, set àside. 
  2. Heàt à pot full of wàter, bringing the wàter to the boil. Once boiled, turn off the heàt ànd plàce your rice noodles inside the boiling wàter for àbout 3 minutes (or follow instructions on the pàckàge). Discàrd the wàter immediàtely when done ànd pour some cold wàter over the noodles to stop them from cooking further!
  3. Whilst the wàter for the noodles is heàting up, wàsh ànd cut the cucumber into slices. Set àside. 
  4. àlso, prepàre the broccoli/broccolini by giving them à good wàsh, chopping off the stàlky bits ànd boiling them in hot wàter for àbout 5 minutes or until the broccoli is still crisp, but wàrm ànd just cooked. Discàrd the hot wàter, splàsh the broccoli with cold wàter to stop it from cooking further ànd set àside.
  5. Tàke your firm tofu ànd discàrd the wàter it càme in. Plàce the tofu on à kitchen towel to soàk up àny residuàl moisture ànd then gently plàce ànother kitchen towel on top, press lightly ànd càrefully àbsorbing more moisture..

0 Response to "EASY VEGAN TOFU SATAY BOWL + WHY SIMPLICITY IN FOOD IS EVERYTHING"

Post a Comment