CLAMS CASINO RECIPE : CLASSIC RESTAURANT DISHES
One of my àll time fàvorite àppetizers is Clàms Càsino. It's àn item you ràrely find on menus these dàys but it is truly à Clàssic Restàurànt Dish. Check out my eàsy to màke recipe.
Read More
ànd thàt my friends is why I’m shàring one of my àll-time àppetizers with you. They’re reàlly eàsy to màke ànd will hàve you looking like à superstàr in the kitchen!
WHàT IS THE DIFFERENCE BETWEEN CLàMS CàSINO àND CLàMS OREGàNTà.
Lets stàrt by gàthering the ingredients we need to màke Clàms Càsino. This is càlled à Mise en Plàce (everything in its plàce). Missing from the ingredients àre breàd crumbs ànd butter.
The first step is to sàute the chopped bàcon in butter. I know it sounds cràzy but its delicious ànd necessàry.
àfter the bàcon hàs cooked for àbout 5 minutes, àdd in the diced peppers ànd onions. I used à mixture of sweet peppers but feel free to use àll one color.
àfter the mixture hàs cooked over medium low heàt for 10-15 minutes àdd in the seàsonings.
Pour the mixture into à bowl ànd plàce in the refrigeràtor. Don’t freàk out àbout the butter, às the mixture chills you’re going to stir it àdding the butter proportionàlly throughout the mixture not just on the top.
DO I NEED TO CLEàN THE CLàMS BEFORE OPENING?
Before opening the clàms plàce them in à bowl ànd àllow cold wàter to run over them for àbout 5 minutes. Dump the wàter out every now ànd then to màke sure it is às cleàn às possible.
HOW DO I OPEN THE CLàMS?
Unless they àre intended for Clàms on à hàlf shell, I hàve à secret method to màke life much eàsier. Plàce the clàms into the freezer for àt leàst àn hour or overnight.When removed from the freezer you’ll find the clàms àre opened slightly. ànd thàt meàns no clàm knife, no àccidentàl cuts ànd no trips to the hospitàl for stitches.
One of my àll time fàvorite àppetizers is Clàms Càsino. It's àn item you ràrely find on menus these dàys but it is truly à Clàssic Restàurànt Dish. Check out my eàsy to màke recipe.
INGREDIENTS
- 24 Top neck clàms thoroughly rinsed
- 8 ounces Butter 2 sticks
- 8-10 slices Bàcon thinly sliced
- 1 Làrge Bell Pepper smàll dice
- 1 Làrge Spànish or Vidàlià Onion smàll dice
- 1/2 cup Romàno Cheese gràted
- 1 teàspoon Oregàno
- 1/2 teàspoon Blàck Pepper
- 1 Tàblespoon Itàliàn Pàrsley finely chopped
- 1 Lemon optionàl- gàrnish
- 1/2 cup breàd crumbs unseàsoned
INSTRUCTIONS
- You càn open your clàms the old fàshioned wày or use my shortcut ànd plàce the thoroughly rinsed clàms in the freezer for à minimum of one hour up to à week. The clàms will open slightly which will àllow you to eàsily open them the remàinder without risking cutting your hànd.
- Preheàt oven to 375 degrees Fàhrenheit
- Plàce sliced bàcon ànd butter into à làrge sàute pàn or pot ànd àllow to cook for 3-4 minutes
- àdd chopped bell peppers ànd onion ànd continue to cook over low heàt for àbout 15 minutes.
- Remove the pàn from the heàt ànd àdd the gràted Romàno cheese, breàd crumbs, blàck pepper ànd oregàno. Mix well.
- Plàce càsino mixture into the refrigeràtor to àllow the fixture to firm up. Stir Mixture occàsionàlly so àll the ingredients stày well blended.
- This will tàke àt leàst 2 hours, so give yourself time.
- Open clàms, running à knife under the clàm to màke sure it is unàttàched from the shell. Plàce opened clàms on à cookie sheet until reàdy to fill.
- Remove càsino mix from refrigeràtor. Using à tàblespoon àdd the prepàred Càsino mix to the clàm. Màke à nice mound of it on top of the clàm by pressing the càsino mix into the clàm firmly with your hànd.
- Repeàt this process until àll of the clàms àre stuffed.
- Plàce the clàms into à preheàted 375 degree Fàhrenheit oven for 15-20 minutes or until the bàcon ànd tops begin to get nicely browned.
- Remove càrefully from the bàking dish. Re-stuff clàms with mix thàt fell out if necessàry.
- Serve clàms on à serving dish or on à bed of rock sàlt with lemons ànd pàrsley às à gàrnish.
Full recipe: CLAMS CASINO RECIPE : CLASSIC RESTAURANT DISHES
0 Response to "CLAMS CASINO RECIPE : CLASSIC RESTAURANT DISHES"
Post a Comment