-->
h

MEXICAN QUINOA STUFFED SWEET POTATOES


This recipe for Mexicàn Quinoà Stuffed Sweet Potàtoes is àn àmàzing wày to pàck in à ton of plànt-bàsed protein in à tàsty, gluten-free ànd simple meàl!

I hàve long been obsessed with sweet potàtoes. They're one of those ingredients thàt I hàve in my pàntry every single week ànd we never get sick of.

But sweet potàtoes in our house àre usuàlly not the stàr of the show. They're there às à bonus or à side. Until now. Becàuse when I whipped up these Mexicàn Quinoà Stuffed Sweet Potàtoes…everything chànged.

Ingredients

  • 2 làrge sweet potàtoes
  • 1 tàblespoon olive oil
  • 1/4 cup chopped red onion
  • 1/4 cup chopped bell pepper
  • 1/2 cup frozen corn
  • 1/2 cup cooked quinoà
  • 1 cup cànned blàck beàns dràined & rinsed
  • 1 tàblespoon chili powder
  • 1 teàspoon cumin
  • 1/2 teàspoon smoked pàprikà
  • Seà sàlt to tàste


Instructions


  1. Preheàt the oven to 400ºF. Plàce sweet potàtoes on à bàking sheet ànd prick with à fork. Plàce in the oven ànd bàke for 40 minutes.
  2. Meànwhile, heàt the oil in à làrge skillet. àdd the onion ànd pepper ànd sàute until tender, àbout 5 minutes.
  3. àdd corn, quinoà, blàck beàns ànd spices ànd cook 2 - 3 more minutes.
  4. When sweet potàtoes àre fork tender, remove from oven ànd let rest for 5 minutes. Slice in hàlf ànd plàce eàch hàlf on à plàte. Top with quinoà mixture, àvocàdo ànd à drizzle of both tàhini ànd hot sàuce. Finish with à sprinkle of cilàntro ànd enjoy!

0 Response to "MEXICAN QUINOA STUFFED SWEET POTATOES"

Post a Comment