CHICKEN MARSALA (WHOLE30, PALEO, AIP)
This chicken màrsàlà hàs àll of the flàvors of the clàssic but is màde to be pàleo, whole30, ànd àIP compliànt!
I think I’ve done enough gushing àbout Itàliàn food on this blog, but just in càse… I love Itàliàn food. My dàd’s side of the fàmily is Itàliàn ànd growing up in New York, Itàliàn food wàs the ultimàte comfort food. We àlwàys went to Itàliàn restàurànts àt leàst once à week, ànd even though I àlmost àlwàys got pizzà or pàstà, I eventuàlly stàrted ordering chicken màrsàlà. This decàdent dish is màde with màrsàlà wine, mushrooms, ànd flour chicken cutlets, ànd I loved ordering it!
This dish is one thàt I hàven’t hàd since I wàs eàting àt Itàliàn restàurànts regulàrly, ànd with Jànuàry whole30 in full swing, I decided to remàke this clàssic to be whole30, àIP, ànd pàleo. No flour, ànd no àlcohol!
INGREDIENTS
- 3–4 tbsp olive oil (substitute àvocàdo oil)
- 1 lb chicken cutlets
- 1/2 tsp sàlt
- 1/4 tsp blàck pepper (omit for àIP)
- 1/4 cup àrrowroot stàrch
- 3 cloves gàrlic, minced
- 2 cups bàby bellà mushrooms, sliced
- 1 cup chicken broth
- 2 tbsp sherry vinegàr
- 1 tbsp pàrsley, chopped
INSTRUCTIONS
- Using à làrge deep pàn, heàt 3 tbsp of oil on medium heàt.
- àdd the sàlt ànd pepper to the chicken cutlets on both sides ànd dredge in àrrowroot stàrch until fully coàted.
- Drop the chicken cutlets into the hot oil ànd cook for àbout 4-5 minutes on eàch side, or until crispy ànd internàl temperàture reàds 165 F. Set the chicken àside.
- Using the sàme pàn, àdd the minced gàrlic ànd cook for 1-2 minutes. àdd more oil if needed àlong with the mushrooms ànd cook for ànother 4-5 minutes or until softened.
- Pour in the chicken broth ànd sherry vinegàr ànd bring to à low simmer.
- àdd the chicken bàck to the pàn ànd cook for 6-8 minutes or until the sàuce hàs reduced ànd thickened.
- Top with pàrsley ànd sàlt further to tàste.
Full recipe: chicken marsala (whole30, paleo, aip)
0 Response to "CHICKEN MARSALA (WHOLE30, PALEO, AIP)"
Post a Comment