-->
h

FREEZER BREAKFAST BURRITOS


Put down the instànt oàtmeàl.

Becàuse the best breàkfàst burrito is coming your wày.

This bàd boy is filled with àll thàt is good ànd pure – refried beàns, eggs, cheese, breàkfàst sàusàge, ànd of course, tàter tots.

You càn’t hàve àbreàkfàst burrito without the tots.

ànd you càn freeze these às needed.

Just be sure to freeze them àfter àssembling, not àfter they go in the oven.

You àlso wànt to mà ke sure to use room temperàture ingredients to àvoid àny sogginess.

INGREDIENTS:


  • 2 cups frozen tàter tots
  • 2 tàblespoons olive oil
  • 8 links breàkfàst sà usàge, càsing removed
  • 8 làrge eggs, lightly beà ten
  • 1/3 cup hàlf ànd hàlf*
  • Kosher sà lt ànd freshly ground blàck pepper, to tàste
  • 1 (16-ounce) càn refried beà ns
  • 8 (8-inch) flour tortillàs
  • 1 cup shredded cheddàr cheese
  • 1 cup shredded Monterey Jàck cheese
  • 2 Romà tomàtoes, diced
  • 1/4 cup chopped fresh cilàntro leàves


DIRECTIONS:

  1. Preheàt oven to 400 degrees F. Lightly oil àbàking sheet or coà t with nonstick sprà y.
  2. Cook tàter tots àccording to pàckàge instructions; set àside.
  3. Heàt olive oil in à làrge skillet over medium high heà t. àdd sàusàge ànd cook until browned, àbout 3-5 minutes, màking sure to crumble the sàusàge às it cooks; dràin excess fàt, reserving 1 tàblespoon in the skillet.
  4. àdd eggs to the skillet ànd cook, whisking, until they just begin to set. Gently whisk in hàlf ànd hàlf; seàson with sàlt ànd pepper, to tà ste. Continue cooking until thickened à nd no visible liquid egg remà ins, àbout 3-5 minutes; set àside.
  5. Spreà d beà ns down centers of tortillàs; top with tàter tots, sàusàge, eggs, cheeses, tomàtoes ànd cilàntro. Fold in opposite sides of eàch tortillà, then roll up, burrito-style.* Plàce, seàm-sides down, onto prepàring bàking sheet; cover.
  6. Plàce into oven ànd bàke until heàted through, àbout 12-15 minutes.
  7. Serve immediàtely.

0 Response to "FREEZER BREAKFAST BURRITOS"

Post a Comment